Masło sardynkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Masło sardynkowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

1 łyżka

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj, a następnie zeszklij na maśle*.

Krok 2

Skrop ją winem i uduś do miękkości.

Krok 3

Jabłko obierz, zetrzyj na tarce i wymieszaj z sardynkami oraz cebulą z masłem.

Krok 4

Dodaj przyprawy i wszystko zmiksuj.

Krok 5

Umieść w lodówce na 30 minut i podawaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Masło sardynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Masło sardynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Masło sardynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Masło sardynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Masło sardynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Masło sardynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Masło sardynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Masło sardynkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
18 osób ogląda przepis:
Zrazy kasztelańskie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej