Masło sardynkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Masło sardynkowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

1 łyżka

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj, a następnie zeszklij na maśle*.

Krok 2

Skrop ją winem i uduś do miękkości.

Krok 3

Jabłko obierz, zetrzyj na tarce i wymieszaj z sardynkami oraz cebulą z masłem.

Krok 4

Dodaj przyprawy i wszystko zmiksuj.

Krok 5

Umieść w lodówce na 30 minut i podawaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Masło sardynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Masło sardynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Masło sardynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Masło sardynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Masło sardynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Masło sardynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Masło sardynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Masło sardynkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej