
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 sztuki
1 łyżka
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekaj, a następnie zeszklij na maśle*.
Krok 2
Skrop ją winem i uduś do miękkości.
Krok 3
Jabłko obierz, zetrzyj na tarce i wymieszaj z sardynkami oraz cebulą z masłem.
Krok 4
Dodaj przyprawy i wszystko zmiksuj.
Krok 5
Umieść w lodówce na 30 minut i podawaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej