Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 sztuki
1 łyżka
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekaj, a następnie zeszklij na maśle*.
Krok 2
Skrop ją winem i uduś do miękkości.
Krok 3
Jabłko obierz, zetrzyj na tarce i wymieszaj z sardynkami oraz cebulą z masłem.
Krok 4
Dodaj przyprawy i wszystko zmiksuj.
Krok 5
Umieść w lodówce na 30 minut i podawaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej