
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 sztuki
1 łyżka
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekaj, a następnie zeszklij na maśle*.
Krok 2
Skrop ją winem i uduś do miękkości.
Krok 3
Jabłko obierz, zetrzyj na tarce i wymieszaj z sardynkami oraz cebulą z masłem.
Krok 4
Dodaj przyprawy i wszystko zmiksuj.
Krok 5
Umieść w lodówce na 30 minut i podawaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej