Masło sardynkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Masło sardynkowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

1 łyżka

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj, a następnie zeszklij na maśle*.

Krok 2

Skrop ją winem i uduś do miękkości.

Krok 3

Jabłko obierz, zetrzyj na tarce i wymieszaj z sardynkami oraz cebulą z masłem.

Krok 4

Dodaj przyprawy i wszystko zmiksuj.

Krok 5

Umieść w lodówce na 30 minut i podawaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Masło sardynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Masło sardynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Masło sardynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Masło sardynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Masło sardynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Masło sardynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Masło sardynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Masło sardynkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gnocchi z gorgonzolą
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej