Jajka rzeżuchowce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka rzeżuchowce

Autor: pacpaw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane jajka rozcinamy po połowie, delikatnie wyjmujemy żółtka i przekładamy do oddzielnej miseczki.

Krok 2

Do żółtek dodajemy majonez, rzeżuchę, sól,pieprz i całość ugniatamy na jednolitą masę.

Krok 3

Następnie taką pastą faszerujemy jajka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka rzeżuchowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka rzeżuchowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka rzeżuchowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka rzeżuchowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka rzeżuchowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka rzeżuchowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka rzeżuchowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka rzeżuchowce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Hummus paprykowy
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej