Szparagi z truflami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi z truflami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

120 mililitrów

1 sztuka

70 gramów

1 łyżka

1 kilogram

2 sztuki

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi obierz, odkrój zdrewniałe końcówki i ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru i cytryny przekrojonej na pół.

Krok 2

Ugotowane szparagi pokrój na kawałki, a ich główki pozostaw do dekoracji.

Krok 4

Trufle pokrój w cienkie plastry i wrzuć na patelnię z rozgrzanym masłem. *

Krok 5

Do trufli dodaj szparagi i wywar mięsny. Duś, dolewając wino i sok z cytryny. Na koniec całość posyp natką, podawaj. * Należy uważać, by masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 3

W rondelku zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi z truflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi z truflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi z truflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi z truflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi z truflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi z truflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi z truflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi z truflami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej