Szparagi z truflami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi z truflami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

40 gramów

120 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

70 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi obierz, odkrój zdrewniałe końcówki i ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru i cytryny przekrojonej na pół.

Krok 2

Ugotowane szparagi pokrój na kawałki, a ich główki pozostaw do dekoracji.

Krok 4

Trufle pokrój w cienkie plastry i wrzuć na patelnię z rozgrzanym masłem. *

Krok 5

Do trufli dodaj szparagi i wywar mięsny. Duś, dolewając wino i sok z cytryny. Na koniec całość posyp natką, podawaj. * Należy uważać, by masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 3

W rondelku zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi z truflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi z truflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi z truflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi z truflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi z truflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi z truflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi z truflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi z truflami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Sałatka Magic Mince
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej