Szparagi z truflami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi z truflami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

40 gramów

120 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

70 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi obierz, odkrój zdrewniałe końcówki i ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru i cytryny przekrojonej na pół.

Krok 2

Ugotowane szparagi pokrój na kawałki, a ich główki pozostaw do dekoracji.

Krok 4

Trufle pokrój w cienkie plastry i wrzuć na patelnię z rozgrzanym masłem. *

Krok 5

Do trufli dodaj szparagi i wywar mięsny. Duś, dolewając wino i sok z cytryny. Na koniec całość posyp natką, podawaj. * Należy uważać, by masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 3

W rondelku zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi z truflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi z truflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi z truflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi z truflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi z truflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi z truflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi z truflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi z truflami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej