Składniki
1 kilogram
1 sztuka
40 gramów
120 mililitrów
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
70 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi obierz, odkrój zdrewniałe końcówki i ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru i cytryny przekrojonej na pół.
Krok 2
Ugotowane szparagi pokrój na kawałki, a ich główki pozostaw do dekoracji.
Krok 4
Trufle pokrój w cienkie plastry i wrzuć na patelnię z rozgrzanym masłem. *
Krok 5
Do trufli dodaj szparagi i wywar mięsny. Duś, dolewając wino i sok z cytryny. Na koniec całość posyp natką, podawaj. * Należy uważać, by masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Krok 3
W rondelku zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej