Frittata z chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frittata z chorizo

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 szklanka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nastawić piekarnik na funkcję grill na 200st. Cebule, paprykę pokroić w kostkę. Kiełbasę w plastry.

Krok 2

Rozgrzać patelnię wrzucić pokrojoną chorizo, obsmażyć przez kilka chwil aż puści swój paprykowy kolor,dorzucić pokrojoną cebule, papryke. Smażyć razem przez 2 minuty.

Krok 3

Ubić jajka z mlekiem, doprawić Delikatem. Na patelnię wlać jajka i przykryć pokrywką aż sie góra lekko zetnie. Zdjąć z ognia i posypać startym serem oraz natką na wierzchu. Wstawić patelnie do piekarnika na najwyższą półkę) i piec do czasu zarumienienia się wierzchu frittaty.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frittata z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frittata z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frittata z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frittata z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frittata z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frittata z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frittata z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frittata z chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej