Frittata z chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frittata z chorizo

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

1 łyżeczka

1 pęczek

1 sztuka

100 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nastawić piekarnik na funkcję grill na 200st. Cebule, paprykę pokroić w kostkę. Kiełbasę w plastry.

Krok 2

Rozgrzać patelnię wrzucić pokrojoną chorizo, obsmażyć przez kilka chwil aż puści swój paprykowy kolor,dorzucić pokrojoną cebule, papryke. Smażyć razem przez 2 minuty.

Krok 3

Ubić jajka z mlekiem, doprawić Delikatem. Na patelnię wlać jajka i przykryć pokrywką aż sie góra lekko zetnie. Zdjąć z ognia i posypać startym serem oraz natką na wierzchu. Wstawić patelnie do piekarnika na najwyższą półkę) i piec do czasu zarumienienia się wierzchu frittaty.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frittata z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frittata z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frittata z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frittata z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frittata z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frittata z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frittata z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frittata z chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej