Frittata z chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frittata z chorizo

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

1 łyżeczka

1 pęczek

1 sztuka

100 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nastawić piekarnik na funkcję grill na 200st. Cebule, paprykę pokroić w kostkę. Kiełbasę w plastry.

Krok 2

Rozgrzać patelnię wrzucić pokrojoną chorizo, obsmażyć przez kilka chwil aż puści swój paprykowy kolor,dorzucić pokrojoną cebule, papryke. Smażyć razem przez 2 minuty.

Krok 3

Ubić jajka z mlekiem, doprawić Delikatem. Na patelnię wlać jajka i przykryć pokrywką aż sie góra lekko zetnie. Zdjąć z ognia i posypać startym serem oraz natką na wierzchu. Wstawić patelnie do piekarnika na najwyższą półkę) i piec do czasu zarumienienia się wierzchu frittaty.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frittata z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frittata z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frittata z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frittata z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frittata z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frittata z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frittata z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frittata z chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pyzy ziemniaczane
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej