
Składniki
1 sztuka
6 sztuk
1 łyżeczka
1 pęczek
1 sztuka
100 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nastawić piekarnik na funkcję grill na 200st. Cebule, paprykę pokroić w kostkę. Kiełbasę w plastry.
Krok 2
Rozgrzać patelnię wrzucić pokrojoną chorizo, obsmażyć przez kilka chwil aż puści swój paprykowy kolor,dorzucić pokrojoną cebule, papryke. Smażyć razem przez 2 minuty.
Krok 3
Ubić jajka z mlekiem, doprawić Delikatem. Na patelnię wlać jajka i przykryć pokrywką aż sie góra lekko zetnie. Zdjąć z ognia i posypać startym serem oraz natką na wierzchu. Wstawić patelnie do piekarnika na najwyższą półkę) i piec do czasu zarumienienia się wierzchu frittaty.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































