
Składniki
1 sztuka
6 sztuk
1 łyżeczka
1 pęczek
1 sztuka
100 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nastawić piekarnik na funkcję grill na 200st. Cebule, paprykę pokroić w kostkę. Kiełbasę w plastry.
Krok 2
Rozgrzać patelnię wrzucić pokrojoną chorizo, obsmażyć przez kilka chwil aż puści swój paprykowy kolor,dorzucić pokrojoną cebule, papryke. Smażyć razem przez 2 minuty.
Krok 3
Ubić jajka z mlekiem, doprawić Delikatem. Na patelnię wlać jajka i przykryć pokrywką aż sie góra lekko zetnie. Zdjąć z ognia i posypać startym serem oraz natką na wierzchu. Wstawić patelnie do piekarnika na najwyższą półkę) i piec do czasu zarumienienia się wierzchu frittaty.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej