
Składniki
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ten biało-zielony deser nazwałem ŚWIEŻOŚĆ KIWI, bo nie tylko orzeźwiająco smakuje, ale i tak jakoś świeżo i czysto wygląda. Aż żal go jeść.
Krok 2
Kiwi zmiksuj z bazylią (niezbyt dokładnie, powinny pozostać kawałeczki), wstaw na chwilę do zamrażalnika. Ubij śmietanę z cukrem. Mascarpone utrzyj z 2 łyżkami bitej śmietany. Do wąskich szklaneczek wkładaj warstwami mascarpone, mus kiwi i bitą śmietanę. Polej miodem i czekoladą. Nie przejmuj się, że czekolada szybko spływa z wierzchu deseru, bo tworzy to fajny efekt artystyczny, za każdym razem inny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej