Świeżość kiwi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świeżość kiwi

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ten biało-zielony deser nazwałem ŚWIEŻOŚĆ KIWI, bo nie tylko orzeźwiająco smakuje, ale i tak jakoś świeżo i czysto wygląda. Aż żal go jeść.

Krok 2

Kiwi zmiksuj z bazylią (niezbyt dokładnie, powinny pozostać kawałeczki), wstaw na chwilę do zamrażalnika. Ubij śmietanę z cukrem. Mascarpone utrzyj z 2 łyżkami bitej śmietany. Do wąskich szklaneczek wkładaj warstwami mascarpone, mus kiwi i bitą śmietanę. Polej miodem i czekoladą. Nie przejmuj się, że czekolada szybko spływa z wierzchu deseru, bo tworzy to fajny efekt artystyczny, za każdym razem inny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świeżość kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świeżość kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świeżość kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świeżość kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świeżość kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świeżość kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świeżość kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świeżość kiwi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
22 osoby oglądają przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej