
Składniki
300 gramów
200 gramów
null
null
4 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab podziel na 3 części, a następnie każdy plaster pokrój w kostkę.
Krok 2
Boczek pokrój w cienkie plastry.
Krok 3
Brzoskwinie przepołów, wyjmij pestki i potnij na ćwiartki.
Krok 4
Każdy kawałek owiń plastrem boczku.
Krok 5
Na szpadki nabijaj na przemian mięso, ananas i brzoskwinie. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 6
Piecz 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej