
Składniki
300 gramów
200 gramów
null
null
4 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab podziel na 3 części, a następnie każdy plaster pokrój w kostkę.
Krok 2
Boczek pokrój w cienkie plastry.
Krok 3
Brzoskwinie przepołów, wyjmij pestki i potnij na ćwiartki.
Krok 4
Każdy kawałek owiń plastrem boczku.
Krok 5
Na szpadki nabijaj na przemian mięso, ananas i brzoskwinie. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 6
Piecz 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej