Szaszłyki wieprzowe z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki wieprzowe z owocami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

200 gramów

null

null

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab podziel na 3 części, a następnie każdy plaster pokrój w kostkę.

Krok 2

Boczek pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Brzoskwinie przepołów, wyjmij pestki i potnij na ćwiartki.

Krok 4

Każdy kawałek owiń plastrem boczku.

Krok 5

Na szpadki nabijaj na przemian mięso, ananas i brzoskwinie. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 6

Piecz 10 minut.

Tagi:mięso
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki wieprzowe z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki wieprzowe z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki wieprzowe z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki wieprzowe z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki wieprzowe z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki wieprzowe z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki wieprzowe z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki wieprzowe z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej