Pieczarki smażone z tymiankiem

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

116

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarkom odciąć ogonki. Kapelusze umyć i osuszyć. W tej potrawie wykorzystuje się same kapelusze.

Krok 2

Pieczarki przełożyć do miseczki, polać olejem, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą w mini kostkach czosnek Knorr. Dokładnie wymieszać.

Krok 3

Smażyć po ok. 4 minuty z każdej strony. Posypać świeżym listkami tymianku i podawać. Jest to znakomita przystawka lub dodatek do dań obiadowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej