Pieczarki smażone z tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki smażone z tymiankiem

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarkom odciąć ogonki. Kapelusze umyć i osuszyć. W tej potrawie wykorzystuje się same kapelusze.

Krok 2

Pieczarki przełożyć do miseczki, polać olejem, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą w mini kostkach czosnek Knorr. Dokładnie wymieszać.

Krok 3

Smażyć po ok. 4 minuty z każdej strony. Posypać świeżym listkami tymianku i podawać. Jest to znakomita przystawka lub dodatek do dań obiadowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Frittata z szynką
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej