Pieczarki smażone z tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki smażone z tymiankiem

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarkom odciąć ogonki. Kapelusze umyć i osuszyć. W tej potrawie wykorzystuje się same kapelusze.

Krok 2

Pieczarki przełożyć do miseczki, polać olejem, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą w mini kostkach czosnek Knorr. Dokładnie wymieszać.

Krok 3

Smażyć po ok. 4 minuty z każdej strony. Posypać świeżym listkami tymianku i podawać. Jest to znakomita przystawka lub dodatek do dań obiadowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki smażone z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krewetki czosnkowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej