Szynka nadziewana jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka nadziewana jabłkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

50 gramów

500 gramów

1 szczypta

12 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na plasterki.

Krok 2

Na każdym plastrze szynki ułóż po kilka kawałków jabłka, po czym posól, posyp curry i wiórkami masła.

Krok 3

Zawiń szynkę w taki sposób, aby jabłka znalazły się w środku.

Krok 4

Ruloniki zepnij wykałaczką i owiń w wysmarowaną olejem folię.

Krok 5

Piecz około 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka nadziewana jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka nadziewana jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka nadziewana jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka nadziewana jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka nadziewana jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka nadziewana jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka nadziewana jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka nadziewana jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej