Szynka nadziewana jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka nadziewana jabłkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

50 gramów

500 gramów

1 szczypta

12 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na plasterki.

Krok 2

Na każdym plastrze szynki ułóż po kilka kawałków jabłka, po czym posól, posyp curry i wiórkami masła.

Krok 3

Zawiń szynkę w taki sposób, aby jabłka znalazły się w środku.

Krok 4

Ruloniki zepnij wykałaczką i owiń w wysmarowaną olejem folię.

Krok 5

Piecz około 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka nadziewana jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka nadziewana jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka nadziewana jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka nadziewana jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka nadziewana jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka nadziewana jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka nadziewana jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka nadziewana jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej