
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
50 gramów
500 gramów
1 szczypta
12 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka umyj, obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na plasterki.
Krok 2
Na każdym plastrze szynki ułóż po kilka kawałków jabłka, po czym posól, posyp curry i wiórkami masła.
Krok 3
Zawiń szynkę w taki sposób, aby jabłka znalazły się w środku.
Krok 4
Ruloniki zepnij wykałaczką i owiń w wysmarowaną olejem folię.
Krok 5
Piecz około 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej