
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
50 gramów
500 gramów
1 szczypta
12 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka umyj, obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na plasterki.
Krok 2
Na każdym plastrze szynki ułóż po kilka kawałków jabłka, po czym posól, posyp curry i wiórkami masła.
Krok 3
Zawiń szynkę w taki sposób, aby jabłka znalazły się w środku.
Krok 4
Ruloniki zepnij wykałaczką i owiń w wysmarowaną olejem folię.
Krok 5
Piecz około 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej