Tasina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tasina

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziarna sezamu upraż na patelni.

Krok 2

Następnie zmiel i dokładnie utrzyj w moździerzu.

Krok 3

Przełóż do szczelnie zakrytego słoika i wstaw do lodówki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tasina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tasina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tasina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tasina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tasina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tasina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tasina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tasina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej