Pierś z kurczaka z ananasem i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka z ananasem i kukurydzą

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 opakowania

4 sztuki

1 sztuka

0.5 opakowania

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurczaka pokroić w niewielką kostkę, wymieszać z sosem sojowym. Cebulę białą część drobno pokroić. Ananasa pokroić na kawałki. Makaron zalać wrzątkiem , odstawić na 3 minuty aby zmiękł.

Krok 2

W woku lub na patelni dobrze rozgrzać olej. Obsmażyć kawałki kurczaka, posypać pieprzem i mini kosteczką knorr czosnkową. Dodać cebulę i smażyć 2 minuty. Dodać kukurydze, kawałki ananasa, sos chili z limonka i olej sezamowy, wymieszać razem. Przesmażyć razem minutę.

Krok 3

Dodać makaron do przygotowanego mięsa z warzywami i wymieszać razem. Posypać posiekaną zieloną częścią dymki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej