
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
0.5 opakowania
1 sztuka
0.5 opakowania
1 łyżka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi kurczaka pokroić w niewielką kostkę, wymieszać z sosem sojowym. Cebulę białą część drobno pokroić. Ananasa pokroić na kawałki. Makaron zalać wrzątkiem , odstawić na 3 minuty aby zmiękł.
Krok 2
W woku lub na patelni dobrze rozgrzać olej. Obsmażyć kawałki kurczaka, posypać pieprzem i mini kosteczką knorr czosnkową. Dodać cebulę i smażyć 2 minuty. Dodać kukurydze, kawałki ananasa, sos chili z limonka i olej sezamowy, wymieszać razem. Przesmażyć razem minutę.
Krok 3
Dodać makaron do przygotowanego mięsa z warzywami i wymieszać razem. Posypać posiekaną zieloną częścią dymki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej