
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
0.5 opakowania
1 sztuka
0.5 opakowania
1 łyżka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi kurczaka pokroić w niewielką kostkę, wymieszać z sosem sojowym. Cebulę białą część drobno pokroić. Ananasa pokroić na kawałki. Makaron zalać wrzątkiem , odstawić na 3 minuty aby zmiękł.
Krok 2
W woku lub na patelni dobrze rozgrzać olej. Obsmażyć kawałki kurczaka, posypać pieprzem i mini kosteczką knorr czosnkową. Dodać cebulę i smażyć 2 minuty. Dodać kukurydze, kawałki ananasa, sos chili z limonka i olej sezamowy, wymieszać razem. Przesmażyć razem minutę.
Krok 3
Dodać makaron do przygotowanego mięsa z warzywami i wymieszać razem. Posypać posiekaną zieloną częścią dymki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej