Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

4

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 plastry

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka opłukac pod bieżącą wodą i natrzeć Smażoną cebulką w mini kostkach Knorr oraz Naturalną przyprawą do kurczaka pikantną Knorr.

Krok 2

Kawałki pora pokrój w obrączki i zeszklij na maśle doprawiając odrobiną smażonej cebulki w mini kostkach Knorr.

Krok 3

Piersi zawinąc w folie aluminiową formując paczuszki z pusta przestrzenią w środku (aby stworzyła wewnątrz para). Piec ok. 20 minut- sprawdzić patyczkiem czy mięso wewnątrz nie jest surowe. Gdy mięso jest dobre rozwinąc folię, na każdy kawałek położyc przesmazony por i paski sera żółtego. Piec do rozpuszczenia się sera

1

Opinie o przepisie

  • mateusz majewski

    mateusz majewski , 02.09.2018

    W piekarniku czy na patelni piec ?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej