Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem
łatwe
60 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
2 plastry
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka opłukac pod bieżącą wodą i natrzeć Smażoną cebulką w mini kostkach Knorr oraz Naturalną przyprawą do kurczaka pikantną Knorr.
Krok 2
Kawałki pora pokrój w obrączki i zeszklij na maśle doprawiając odrobiną smażonej cebulki w mini kostkach Knorr.
Krok 3
Piersi zawinąc w folie aluminiową formując paczuszki z pusta przestrzenią w środku (aby stworzyła wewnątrz para). Piec ok. 20 minut- sprawdzić patyczkiem czy mięso wewnątrz nie jest surowe. Gdy mięso jest dobre rozwinąc folię, na każdy kawałek położyc przesmazony por i paski sera żółtego. Piec do rozpuszczenia się sera
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej