Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

4

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 plastry

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka opłukac pod bieżącą wodą i natrzeć Smażoną cebulką w mini kostkach Knorr oraz Naturalną przyprawą do kurczaka pikantną Knorr.

Krok 2

Kawałki pora pokrój w obrączki i zeszklij na maśle doprawiając odrobiną smażonej cebulki w mini kostkach Knorr.

Krok 3

Piersi zawinąc w folie aluminiową formując paczuszki z pusta przestrzenią w środku (aby stworzyła wewnątrz para). Piec ok. 20 minut- sprawdzić patyczkiem czy mięso wewnątrz nie jest surowe. Gdy mięso jest dobre rozwinąc folię, na każdy kawałek położyc przesmazony por i paski sera żółtego. Piec do rozpuszczenia się sera

1

Opinie o przepisie

  • mateusz majewski

    mateusz majewski , 02.09.2018

    W piekarniku czy na patelni piec ?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej