
Składniki
1 łyżka
4 sztuki
4 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Małą tortownicę posmaruj olejem.
Krok 2
Pomidory pokrój w kostkę, paprykę w paski, a jaja zmiksuj z mąką.
Krok 3
Na dnie tortownicy ułóż kukurydzę, pomidory, groszek i paprykę.
Krok 4
Warzywa zalej zmiksowanymi jajkami.
Krok 5
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni. Gdy wierzch się zarumieni - wyjmij. Podawaj z pikantnym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej