
Składniki
1 łyżka
4 sztuki
4 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Małą tortownicę posmaruj olejem.
Krok 2
Pomidory pokrój w kostkę, paprykę w paski, a jaja zmiksuj z mąką.
Krok 3
Na dnie tortownicy ułóż kukurydzę, pomidory, groszek i paprykę.
Krok 4
Warzywa zalej zmiksowanymi jajkami.
Krok 5
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni. Gdy wierzch się zarumieni - wyjmij. Podawaj z pikantnym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























