Tortilla video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
727 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

187 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę pszenną lub kukurydzianą wymieszaj ze szklanką wody oraz ze smalcem i solą. Wyrób na gładką masę. Gotowe ciasto zafoliuj i odstaw na 30 minut do lodówki.

Tortilla - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Ciasto podziel na mniejsze kawałki, a następnie rozwałkuj na cieniutkie placki.

Tortilla - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Placki ciasta usmaż na patelni bez dodatku tłuszczu około 1 minutę z każdej strony.

Tortilla - VIDEO - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej