Tortilla video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
727 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

186 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę pszenną lub kukurydzianą wymieszaj ze szklanką wody oraz ze smalcem i solą. Wyrób na gładką masę. Gotowe ciasto zafoliuj i odstaw na 30 minut do lodówki.

Tortilla - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Ciasto podziel na mniejsze kawałki, a następnie rozwałkuj na cieniutkie placki.

Tortilla - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Placki ciasta usmaż na patelni bez dodatku tłuszczu około 1 minutę z każdej strony.

Tortilla - VIDEO - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej