Kanapka z tofu (kanapki) - z awokado: przepis | Przepisy.pl pixel

Wegańska kanapka z tofu BLT

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

8 sztuk

4 łyżki

1 sztuka

2 szklanki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek rozetrzyj na pastę, połącz z oliwą. Oliwą posmaruj kromki pieczywa tostowego rozłóż je na blasze w piekarniku i opiecz na złoty kolor.

Krok 2

Na patelni na średnim ogniu obsmaż plastry tofu, tak żeby się zrumieniły oprósz je sola i pieprzem.

Krok 3

Posmaruj każdą kromkę chleba z jednej strony dużą ilością majonezu Hellmann's.

Krok 4

Rozpocznij składanie kanapek, układając wszystkie składniki jeden na drugim: chleb, majonez, sałatę, plastry pomidora, tofu, plaster awokado, majonez i chleb. Posyp plasterki pomidora szczyptą soli i pieprzu, aby uzyskać mocniejszy smak. Delikatnie ściśnij górną część kanapki, aby była bardziej zwarta. Kanapkę przekrój na pół po przekątnej lub podaj w całości. Świetnie komponuje się na przykład z frytkami, sałatką lub coleslaw. Smacznego! 

1

Opinie o przepisie

  • Pati

    Pati , 14.03.2025

    Uwielbiam! Zamiast świeżych pomidorów dodałam suszone, pycha.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańska kanapka z tofu BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańska kanapka z tofu BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańska kanapka z tofu BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańska kanapka z tofu BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańska kanapka z tofu BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańska kanapka z tofu BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańska kanapka z tofu BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańska kanapka z tofu BLT - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej