Wegańskie penne z karmelizowaną cebulką, cukinią i suszonymi pomidorami w sosie serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańskie penne z karmelizowaną cebulką, cukinią i suszonymi pomidorami w sosie serowym

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

10 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

250 mililitrów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę obierz i pokrój w kostkę. Zeszklij ją na rozgrzanym oleju rzepakowym. Następnie dodaj syrop klonowy i masło orzechowe, wymieszaj i zostaw do ostygnięcia.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju z suszonych pomidorów usmaż pokrojoną w pół plastry cukinię, pod koniec smażenia dodaj do niej sprasowany czosnek. Pokrój w paski suszone pomidory. Ugotuj fasolkę szparagową al dente.

Krok 3

Przygotuj makaron według instrukcji. Gotowy, odcedzony makaron wrzuć do garnka, dodaj cukinię, skarmelizowaną cebulkę, suszone pomidory i fasolkę szparagową. Całość zalej mleczkiem kokosowym.Dodaj wszystkie przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj płatki drożdżowe i wymieszaj, aż powstanie kremowy sos.

Krok 4

Makaron możesz podać ze świeżymi ziołami oraz posypać dodatkowo płatkami drożdżowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańskie penne z karmelizowaną cebulką, cukinią i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańskie penne z karmelizowaną cebulką, cukinią i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańskie penne z karmelizowaną cebulką, cukinią i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańskie penne z karmelizowaną cebulką, cukinią i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańskie penne z karmelizowaną cebulką, cukinią i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańskie penne z karmelizowaną cebulką, cukinią i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańskie penne z karmelizowaną cebulką, cukinią i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańskie penne z karmelizowaną cebulką, cukinią i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej