Wegańskie penne z karmelizowaną cebulką, cukinią i suszonymi pomidorami w sosie serowym
średnie
0 osób zapisało

Składniki
250 gramów
3 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
10 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
250 mililitrów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę obierz i pokrój w kostkę. Zeszklij ją na rozgrzanym oleju rzepakowym. Następnie dodaj syrop klonowy i masło orzechowe, wymieszaj i zostaw do ostygnięcia.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju z suszonych pomidorów usmaż pokrojoną w pół plastry cukinię, pod koniec smażenia dodaj do niej sprasowany czosnek. Pokrój w paski suszone pomidory. Ugotuj fasolkę szparagową al dente.
Krok 3
Przygotuj makaron według instrukcji. Gotowy, odcedzony makaron wrzuć do garnka, dodaj cukinię, skarmelizowaną cebulkę, suszone pomidory i fasolkę szparagową. Całość zalej mleczkiem kokosowym.Dodaj wszystkie przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj płatki drożdżowe i wymieszaj, aż powstanie kremowy sos.
Krok 4
Makaron możesz podać ze świeżymi ziołami oraz posypać dodatkowo płatkami drożdżowymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej