Wielkanocne babeczki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

ciasto:

40 dekagramów

1 sztuka

10 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

krem:

1 opakowanie

2 szklanki

0.5 szklanki

1 szklanka

4 łyżki

wierzch:

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Wszystkie składniki wymieszać, zagnieść ciasto, w razie potrzeby dodać mąki.

Krok 2

Wyklejać foremki (powinno wyjść ok. 50 szt.)

Krok 3

Babeczki upiec na złoty kolor.

Krok 4

Masa: Do rozpuszczonej Kasi dodać mleko i cukier i kakao.

Krok 5

Wymieszać dokładnie i dodać mleko w proszku.

Krok 6

Ponownie wymieszać, żeby nie było grudek.

Krok 7

Chwilę podgotować, cały czas mieszając.

Krok 8

Do upieczonych babeczek nałożyć po ok. 1/2 łyżeczki powideł i po łyżce masy.

Krok 9

Dekoracja: W środek wkładamy migdałka i posypujemy posypką.

Krok 10

Tak przygotowane babeczki wkładamy do rozgrzanego piekarnika na ok. 5 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielkanocne babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielkanocne babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielkanocne babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielkanocne babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielkanocne babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielkanocne babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielkanocne babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej