Wielkanocny baranek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

85 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1.5 szklanki

1.5 szklanki

1.5 szklanki

2 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzeć z cukrem.

Krok 2

Dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Dokładnie wymieszać.

Krok 4

Kasię stopić i ostudzić.

Krok 5

Przelać do masy, wymieszać.

Krok 6

Białka ubić, delikatnie połączyć z ciastem.

Krok 7

Wypełnić ciastem foremki w kształcie baranków.

Krok 8

Piec ok. 30 minut w temp. 180°C.

Krok 9

Ostudzić.

Krok 10

Baranki można pomalować białym lukrem.

Krok 11

Należy pamiętać, aby dokładnie nasmarować foremki, zwłaszcza uszy i pyszczek baranka.

Krok 12

Ciasto wyjmujemy z foremek dopiero gdy ostygnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielkanocny baranek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielkanocny baranek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielkanocny baranek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielkanocny baranek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielkanocny baranek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielkanocny baranek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielkanocny baranek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej