
Składniki
20 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukier puder przesiej przez sitko.

Krok 2
Masę marcepanową zagnieć z cukrem pudrem. Gotową masę podziel na 4 części.

Krok 3
Do maleńkiej miseczki wlej 1/2 łyżeczki wody, dodaj odrobinkę barwnika spożywczego i wymieszaj.

Krok 4
Porcje masy marcepanowej rozgnieć i posmaruj rozpuszczonym barwnikiem.

Krok 5
Załóż jednorazowe rękawiczki, aby nie zabarwić rąk i dokładnie zagnieć masę.

Krok 6
Z przygotowanych mas zrób wałeczki. Potnij każdy na 10-12 części i uformuj w dłoniach małe jajeczka.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej






























