
Składniki
20 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukier puder przesiej przez sitko.

Krok 2
Masę marcepanową zagnieć z cukrem pudrem. Gotową masę podziel na 4 części.

Krok 3
Do maleńkiej miseczki wlej 1/2 łyżeczki wody, dodaj odrobinkę barwnika spożywczego i wymieszaj.

Krok 4
Porcje masy marcepanowej rozgnieć i posmaruj rozpuszczonym barwnikiem.

Krok 5
Załóż jednorazowe rękawiczki, aby nie zabarwić rąk i dokładnie zagnieć masę.

Krok 6
Z przygotowanych mas zrób wałeczki. Potnij każdy na 10-12 części i uformuj w dłoniach małe jajeczka.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej