Wieprzowina z winem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina z winem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

3 sztuki

8 sztuk

1 sztuka

1 szklanka

4 gramy

1 łyżka

4 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wieprzowinę pokrój na duże kawałki i włóż na kilka godzin do zalewy (co jakiś czas mieszając, by całe mięso przeszło przyprawami).

Krok 2

Na resztce tłuszczu obsmaż pokrojone kromki chleba. Mięso wyłóż na talerz i okładaj chlebem oraz plastrami pomarańczy. Podawaj.

Krok 3

Do miseczki wlej wino i ocet, następnie dodaj rozgnieciony czosnek, liść laurowy, goździki, majeranek, pieprz oraz Przyprawę do wieprzowiny. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Na patelni rozgrzej tłuszcz i zrumień wołowinę. Następnie wylej tłuszcz, na jego miejsce wlej pół szklanki marynaty. Po zagotowaniu duś mięso do momentu, gdy stanie się miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej