Wieprzowina z winem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina z winem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

3 sztuki

8 sztuk

1 sztuka

1 szklanka

4 gramy

1 łyżka

4 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wieprzowinę pokrój na duże kawałki i włóż na kilka godzin do zalewy (co jakiś czas mieszając, by całe mięso przeszło przyprawami).

Krok 2

Na resztce tłuszczu obsmaż pokrojone kromki chleba. Mięso wyłóż na talerz i okładaj chlebem oraz plastrami pomarańczy. Podawaj.

Krok 3

Do miseczki wlej wino i ocet, następnie dodaj rozgnieciony czosnek, liść laurowy, goździki, majeranek, pieprz oraz Przyprawę do wieprzowiny. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Na patelni rozgrzej tłuszcz i zrumień wołowinę. Następnie wylej tłuszcz, na jego miejsce wlej pół szklanki marynaty. Po zagotowaniu duś mięso do momentu, gdy stanie się miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina z winem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej