
Składniki
150 mililitrów
1 opakowanie
60 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość torebki rozprowadź w 150 ml śmietanki i 600 ml zimnej wody.Zagotuj od czasu do czasu mieszając.Gotuj przez 1 minutę.
Krok 2
Do wysmarowanego olejem żaroodpornego naczynia wsyp surowy makaron i zalej go bazą przygotowaną z ,,Pomysłu na zapiekankę makaronową z serem'',po czym dobrze wymieszaj.Posyp startym żółtym serem.Nie przykrywaj.
Krok 3
Wstaw do nagrzanego piekarnika.Zapiekaj ok.35 minut (200°C bez termoobiegu,funkcja pieczenia od ,,dołu''
Krok 4
I gotowe ...
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























