Ciasto Zebra przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zebra

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 szklanka

6 sztuk

6 łyżek

4 łyżki

2 łyżeczki

1 opakowanie

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ps. Ciasto można posypać orzechami lub cukrem pudrem.

Krok 2

Najpierw kładziemy na blachę jasną masę a potem ciemną. Smacznego!

Krok 3

Od masy oddzielić 1/4 i wymieszać ją z kakao.

Krok 4

Przygotować blachę. wysmarować Kasią i posypać mąką.

Krok 5

Dodać żółtka, wodę, olej, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i na koniec mąkę. Wszystko dokładnie zmiksować.

Krok 6

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywna pianę z cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej