Ciasto Zebra przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zebra

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 szklanka

6 sztuk

6 łyżek

4 łyżki

2 łyżeczki

1 opakowanie

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ps. Ciasto można posypać orzechami lub cukrem pudrem.

Krok 2

Najpierw kładziemy na blachę jasną masę a potem ciemną. Smacznego!

Krok 3

Od masy oddzielić 1/4 i wymieszać ją z kakao.

Krok 4

Przygotować blachę. wysmarować Kasią i posypać mąką.

Krok 5

Dodać żółtka, wodę, olej, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i na koniec mąkę. Wszystko dokładnie zmiksować.

Krok 6

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywna pianę z cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
naleśnikowe motylki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej