Zebra

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 szklanka

6 sztuk

6 łyżek

4 łyżki

2 łyżeczki

1 opakowanie

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Ps. Ciasto można posypać orzechami lub cukrem pudrem.

Krok 3

Najpierw kładziemy na blachę jasną masę a potem ciemną. Smacznego!

Krok 4

Od masy oddzielić 1/4 i wymieszać ją z kakao.

Krok 5

Przygotować blachę. wysmarować Kasią i posypać mąką.

Krok 6

Dodać żółtka, wodę, olej, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i na koniec mąkę. Wszystko dokładnie zmiksować.

Krok 7

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywna pianę z cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej