zebra zebrusia

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

35

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 opakowanie

2.5 szklanki

1.3 szklanki

3 łyżeczki

1 szklanka

5 łyżek

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.

Krok 2

Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Wlać margaryne, wodę oraz kilka kropli ulubionego aromatu.

Krok 4

Wszystko dokładnie i delikatnie wymieszać.

Krok 5

Podzielić ciasto na dwie części.

Krok 6

Do jednej dodać 3 łyżki kakao, do drugiej 3 łyżki mąki.

Krok 7

Jasne i ciemne ciasto "lać" na przemian na środek formy po 3 łyżki do wyczerpania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • zebra zebrusia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • zebra zebrusia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • zebra zebrusia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • zebra zebrusia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • zebra zebrusia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • zebra zebrusia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • zebra zebrusia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej