
Składniki
4 łyżeczki
1 litr
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do kaszy wlej 0,5 szklanki letniej wody. Wymieszaj i pozostaw około 30 minut, aż napęcznieje.
Krok 2
Zagotuj niewielką ilość wody, a następnie dodaj napęczniałą kaszę i rozklej na małym ogniu.
Krok 3
Do rozklejonej kaszy wlej gorące, rozgotowane mleko i dokładnie wymieszaj. Dodaj cukier.
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 
Ryż z klopsikami
45 min.
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej