
Składniki
4 łyżeczki
1 litr
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do kaszy wlej 0,5 szklanki letniej wody. Wymieszaj i pozostaw około 30 minut, aż napęcznieje.
Krok 2
Zagotuj niewielką ilość wody, a następnie dodaj napęczniałą kaszę i rozklej na małym ogniu.
Krok 3
Do rozklejonej kaszy wlej gorące, rozgotowane mleko i dokładnie wymieszaj. Dodaj cukier.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej