Zupa mleczna z kasza manną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżeczki

1 litr

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do kaszy wlej 0,5 szklanki letniej wody. Wymieszaj i pozostaw około 30 minut, aż napęcznieje.

Krok 2

Zagotuj niewielką ilość wody, a następnie dodaj napęczniałą kaszę i rozklej na małym ogniu.

Krok 3

Do rozklejonej kaszy wlej gorące, rozgotowane mleko i dokładnie wymieszaj. Dodaj cukier.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej