
Składniki
4 łyżeczki
1 litr
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do kaszy wlej 0,5 szklanki letniej wody. Wymieszaj i pozostaw około 30 minut, aż napęcznieje.
Krok 2
Zagotuj niewielką ilość wody, a następnie dodaj napęczniałą kaszę i rozklej na małym ogniu.
Krok 3
Do rozklejonej kaszy wlej gorące, rozgotowane mleko i dokładnie wymieszaj. Dodaj cukier.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej