Składniki
4 łyżeczki
1 litr
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do kaszy wlej 0,5 szklanki letniej wody. Wymieszaj i pozostaw około 30 minut, aż napęcznieje.
Krok 2
Zagotuj niewielką ilość wody, a następnie dodaj napęczniałą kaszę i rozklej na małym ogniu.
Krok 3
Do rozklejonej kaszy wlej gorące, rozgotowane mleko i dokładnie wymieszaj. Dodaj cukier.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej