szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian)

Autor: mikkitiger

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

3 sztuki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jest to owsianka wg pięciu przemian. Symbol przemiany podany jest w nawiasie na początku każdego kroku. Pomiędzy kolejnymi przemianami należy odczekać pewien czas.

Krok 2

[D] Zetrzyj jabłko na tarce i umieść w naczyniu

Krok 3

[O] Wlej wrzącą wodę

Krok 4

[Z] Dodaj pokrojone figi

Krok 5

[M] Dodaj płatki owsiane

Krok 6

[W] Gdy płatki napęcznieją wlej wodę mineralną

Krok 7

[D] Dodaj kilka kropli soku z cytryny

Krok 8

[O] Dodaj szczyptę kurkumy

Krok 9

[Z] Na koniec dodaj pokrojone suszone śliwki i migdały

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej