szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian)

Autor: mikkitiger

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

3 sztuki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jest to owsianka wg pięciu przemian. Symbol przemiany podany jest w nawiasie na początku każdego kroku. Pomiędzy kolejnymi przemianami należy odczekać pewien czas.

Krok 2

[D] Zetrzyj jabłko na tarce i umieść w naczyniu

Krok 3

[O] Wlej wrzącą wodę

Krok 4

[Z] Dodaj pokrojone figi

Krok 5

[M] Dodaj płatki owsiane

Krok 6

[W] Gdy płatki napęcznieją wlej wodę mineralną

Krok 7

[D] Dodaj kilka kropli soku z cytryny

Krok 8

[O] Dodaj szczyptę kurkumy

Krok 9

[Z] Na koniec dodaj pokrojone suszone śliwki i migdały

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej