szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian)

Autor: mikkitiger

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

3 sztuki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jest to owsianka wg pięciu przemian. Symbol przemiany podany jest w nawiasie na początku każdego kroku. Pomiędzy kolejnymi przemianami należy odczekać pewien czas.

Krok 2

[D] Zetrzyj jabłko na tarce i umieść w naczyniu

Krok 3

[O] Wlej wrzącą wodę

Krok 4

[Z] Dodaj pokrojone figi

Krok 5

[M] Dodaj płatki owsiane

Krok 6

[W] Gdy płatki napęcznieją wlej wodę mineralną

Krok 7

[D] Dodaj kilka kropli soku z cytryny

Krok 8

[O] Dodaj szczyptę kurkumy

Krok 9

[Z] Na koniec dodaj pokrojone suszone śliwki i migdały

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej