
Składniki
0.5 szklanki
3 sztuki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jest to owsianka wg pięciu przemian. Symbol przemiany podany jest w nawiasie na początku każdego kroku. Pomiędzy kolejnymi przemianami należy odczekać pewien czas.
Krok 2
[D] Zetrzyj jabłko na tarce i umieść w naczyniu
Krok 3
[O] Wlej wrzącą wodę
Krok 4
[Z] Dodaj pokrojone figi
Krok 5
[M] Dodaj płatki owsiane
Krok 6
[W] Gdy płatki napęcznieją wlej wodę mineralną
Krok 7
[D] Dodaj kilka kropli soku z cytryny
Krok 8
[O] Dodaj szczyptę kurkumy
Krok 9
[Z] Na koniec dodaj pokrojone suszone śliwki i migdały
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



















