
Składniki
0.5 szklanki
3 sztuki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jest to owsianka wg pięciu przemian. Symbol przemiany podany jest w nawiasie na początku każdego kroku. Pomiędzy kolejnymi przemianami należy odczekać pewien czas.
Krok 2
[D] Zetrzyj jabłko na tarce i umieść w naczyniu
Krok 3
[O] Wlej wrzącą wodę
Krok 4
[Z] Dodaj pokrojone figi
Krok 5
[M] Dodaj płatki owsiane
Krok 6
[W] Gdy płatki napęcznieją wlej wodę mineralną
Krok 7
[D] Dodaj kilka kropli soku z cytryny
Krok 8
[O] Dodaj szczyptę kurkumy
Krok 9
[Z] Na koniec dodaj pokrojone suszone śliwki i migdały
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej