szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian)

Autor: mikkitiger

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

2 sztuki

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

3 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jest to owsianka wg pięciu przemian. Symbol przemiany podany jest w nawiasie na początku każdego kroku. Pomiędzy kolejnymi przemianami należy odczekać pewien czas.

Krok 2

[D] Zetrzyj jabłko na tarce i umieść w naczyniu

Krok 3

[O] Wlej wrzącą wodę

Krok 4

[Z] Dodaj pokrojone figi

Krok 5

[M] Dodaj płatki owsiane

Krok 6

[W] Gdy płatki napęcznieją wlej wodę mineralną

Krok 7

[D] Dodaj kilka kropli soku z cytryny

Krok 8

[O] Dodaj szczyptę kurkumy

Krok 9

[Z] Na koniec dodaj pokrojone suszone śliwki i migdały

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • szybka owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
33 osoby oglądają przepis:
Zupa seczuańska
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej