Zupa z zielonymi oliwkami i grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z zielonymi oliwkami i grzankami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wpadli znajomi – oczywiście głodni. Nie ma czasu

Krok 2

na gotowanie, no to robię najszybszą na świecie

Krok 3

Całe szczęście, że mam moją „żyrafę”, czyli twister!

Krok 4

Zrób grzanki: w rondlu rozgrzej 3 łyżki oliwy, wrzuć czosnek,

Krok 5

krótko podsmaż, włóż pokrojone tosty i wymieszaj, aby

Krok 6

nasączyły się czosnkową oliwą. Smaż, aż się przyrumienią,

Krok 7

osącz z tłuszczu w miseczce wyłożonej papierowym

Krok 8

ręcznikiem. Zagotuj 2 szklanki wody z resztą oliwy i kostką

Krok 9

do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr. Wrzuć oliwki, gotuj 5 minut. Zmiksuj zupę żyrafą,

Krok 10

dodaj mascarpone, jeszcze raz zmiksuj i zagotuj. Przypraw

Krok 11

pieprzem, ewentualnie posól, ale nie za dużo, bo oliwki są

Krok 12

słone. Grzanki włóż do miseczek, polej zupą i posyp natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z zielonymi oliwkami i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z zielonymi oliwkami i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z zielonymi oliwkami i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z zielonymi oliwkami i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z zielonymi oliwkami i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z zielonymi oliwkami i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z zielonymi oliwkami i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z zielonymi oliwkami i grzankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej