Składniki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wpadli znajomi – oczywiście głodni. Nie ma czasu
Krok 2
na gotowanie, no to robię najszybszą na świecie
Krok 3
Całe szczęście, że mam moją „żyrafę”, czyli twister!
Krok 4
Zrób grzanki: w rondlu rozgrzej 3 łyżki oliwy, wrzuć czosnek,
Krok 5
krótko podsmaż, włóż pokrojone tosty i wymieszaj, aby
Krok 6
nasączyły się czosnkową oliwą. Smaż, aż się przyrumienią,
Krok 7
osącz z tłuszczu w miseczce wyłożonej papierowym
Krok 8
ręcznikiem. Zagotuj 2 szklanki wody z resztą oliwy i kostką
Krok 9
do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr. Wrzuć oliwki, gotuj 5 minut. Zmiksuj zupę żyrafą,
Krok 10
dodaj mascarpone, jeszcze raz zmiksuj i zagotuj. Przypraw
Krok 11
pieprzem, ewentualnie posól, ale nie za dużo, bo oliwki są
Krok 12
słone. Grzanki włóż do miseczek, polej zupą i posyp natką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej