
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szklanka
2 łyżki
1 pęczek
0.5 sztuki
600 gramów
100 mililitrów
2 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odfiletowaną rybę posiekaj. Posiekaną cebulę usmaż na maśle (1 łyżka).
Krok 2
Dodaj posiekana rybę i nadal smaż i dopraw zmielonym pieprzem.
Krok 3
Bułkę paryską namocz w mleku odciśnij i dodaj do ryby.
Krok 4
Dodaj bulion rybny i łyżkę świeżego masła, szczyptę gałki muszkatołowej, posiekaną natkę pietruszki i jajko.
Krok 5
Masę dopraw Przyprawą Delikat Knorr, wymieszaj i zmiksuj. Formuj z ciasta prostokąty, wypełnij farszem i zapiekaj 50 minut w 175 stopniach.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej