Apetyczny makaron z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczny makaron z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

400 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Paprykę umyj, osusz, ususz, usuń gniazda nasienne i potnij w paski.

Krok 3

Czosnek posiekaj i podsmaż razem z papryką na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 4

Odcedzony, ugotowany makaron wymieszaj z warzywami, dodaj połówki oliwek i dopraw do smaku przyprawami.

Krok 5

Udekoruj natką pietruszki

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczny makaron z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczny makaron z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczny makaron z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczny makaron z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczny makaron z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczny makaron z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczny makaron z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczny makaron z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej