
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
400 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
Paprykę umyj, osusz, ususz, usuń gniazda nasienne i potnij w paski.
Krok 3
Czosnek posiekaj i podsmaż razem z papryką na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 4
Odcedzony, ugotowany makaron wymieszaj z warzywami, dodaj połówki oliwek i dopraw do smaku przyprawami.
Krok 5
Udekoruj natką pietruszki

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej