Apetyczny makaron z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczny makaron z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

400 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Paprykę umyj, osusz, ususz, usuń gniazda nasienne i potnij w paski.

Krok 3

Czosnek posiekaj i podsmaż razem z papryką na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 4

Odcedzony, ugotowany makaron wymieszaj z warzywami, dodaj połówki oliwek i dopraw do smaku przyprawami.

Krok 5

Udekoruj natką pietruszki

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczny makaron z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczny makaron z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczny makaron z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczny makaron z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczny makaron z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczny makaron z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczny makaron z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczny makaron z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej