
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
400 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
Paprykę umyj, osusz, ususz, usuń gniazda nasienne i potnij w paski.
Krok 3
Czosnek posiekaj i podsmaż razem z papryką na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 4
Odcedzony, ugotowany makaron wymieszaj z warzywami, dodaj połówki oliwek i dopraw do smaku przyprawami.
Krok 5
Udekoruj natką pietruszki

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej