Aromatyczna szynka z pieprzem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna szynka z pieprzem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null szczypt

null

2 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

6 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i potnij w cienkie talarki, mięso umyj, osusz.

Krok 2

Oliwę rozetrzyj z odrobiną octu winnego, wymieszaj z kolorowym pieprzem w ziarenkach i solą.

Krok 3

Plastry szynki i talarki cebuli marynuj w przygotowanej zalewie przez 60 minut w chłodnym miejscu.

Krok 4

Osącz ułóż mięso na rozgrzanym grillu i piecz przez 30 minut smarując w trakcie pozostałą marynatą.

Krok 5

Grillowane plastry aromatycznej szynki podawaj razem z cebulką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna szynka z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna szynka z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna szynka z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna szynka z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna szynka z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna szynka z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna szynka z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna szynka z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej