
Składniki
2 sztuki
null szczypt
null
2 łyżki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
6 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i potnij w cienkie talarki, mięso umyj, osusz.
Krok 2
Oliwę rozetrzyj z odrobiną octu winnego, wymieszaj z kolorowym pieprzem w ziarenkach i solą.
Krok 3
Plastry szynki i talarki cebuli marynuj w przygotowanej zalewie przez 60 minut w chłodnym miejscu.
Krok 4
Osącz ułóż mięso na rozgrzanym grillu i piecz przez 30 minut smarując w trakcie pozostałą marynatą.
Krok 5
Grillowane plastry aromatycznej szynki podawaj razem z cebulką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej