Aromatyczna szynka z pieprzem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna szynka z pieprzem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null szczypt

null

2 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

6 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i potnij w cienkie talarki, mięso umyj, osusz.

Krok 2

Oliwę rozetrzyj z odrobiną octu winnego, wymieszaj z kolorowym pieprzem w ziarenkach i solą.

Krok 3

Plastry szynki i talarki cebuli marynuj w przygotowanej zalewie przez 60 minut w chłodnym miejscu.

Krok 4

Osącz ułóż mięso na rozgrzanym grillu i piecz przez 30 minut smarując w trakcie pozostałą marynatą.

Krok 5

Grillowane plastry aromatycznej szynki podawaj razem z cebulką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna szynka z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna szynka z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna szynka z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna szynka z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna szynka z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna szynka z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna szynka z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna szynka z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Jajecznica z serem feta
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej