Aromatyczna szynka z pieprzem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna szynka z pieprzem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null szczypt

null

2 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

6 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i potnij w cienkie talarki, mięso umyj, osusz.

Krok 2

Oliwę rozetrzyj z odrobiną octu winnego, wymieszaj z kolorowym pieprzem w ziarenkach i solą.

Krok 3

Plastry szynki i talarki cebuli marynuj w przygotowanej zalewie przez 60 minut w chłodnym miejscu.

Krok 4

Osącz ułóż mięso na rozgrzanym grillu i piecz przez 30 minut smarując w trakcie pozostałą marynatą.

Krok 5

Grillowane plastry aromatycznej szynki podawaj razem z cebulką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna szynka z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna szynka z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna szynka z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna szynka z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna szynka z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna szynka z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna szynka z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna szynka z pieprzem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej