
Składniki
2 sztuki
null szczypt
null
2 łyżki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
6 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i potnij w cienkie talarki, mięso umyj, osusz.
Krok 2
Oliwę rozetrzyj z odrobiną octu winnego, wymieszaj z kolorowym pieprzem w ziarenkach i solą.
Krok 3
Plastry szynki i talarki cebuli marynuj w przygotowanej zalewie przez 60 minut w chłodnym miejscu.
Krok 4
Osącz ułóż mięso na rozgrzanym grillu i piecz przez 30 minut smarując w trakcie pozostałą marynatą.
Krok 5
Grillowane plastry aromatycznej szynki podawaj razem z cebulką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























