Babeczki mango

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

51

217 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

549 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1045 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

100 gramów

2 sztuki

150 gramów

2 łyżeczki

75 mililitrów

3 łyżki

szybciej przygotujesz z:

wierzch:

250 gramów

50 gramów

1 sztuka

15 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miękką Kasię utrzyj z cukrem na puch. Ciągle ucierając dodawaj po jednym jajku.

Babeczki mango - Krok 1

Krok 2

Następnie dodawaj na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko kokosowe i likier.

Babeczki mango - Krok 2

Krok 3

Formę do muffinek wyłóż papilotkami. Ciasto przełóż do papilotek, wstaw do nagrzanego do 180° C piekarnika i piecz około 20 minut. Wystudź w otwartym piekarniku.

Babeczki mango - Krok 3

Krok 4

Chipsy kokosowe lekko upraż na suchej patelni. Mango obierz, połowę pokrój na kawałki i zmiksuj na puree.

Babeczki mango - Krok 4

Krok 5

Miękką Kasię Ekstra utrzyj z cukrem pudrem i twarożkiem. Następnie dodawaj po łyżeczce przetarte przez sito mango (100 g) i delikatnie mieszaj.

Babeczki mango - Krok 5

Krok 6

Otrzymany krem przełóż do worka cukierniczego i wyciśnij na babeczki kremowe rozetki. Udekoruj kostkami pozostałego mango i kokosowymi chipsami.

Babeczki mango - Krok 6

Krok 7

Ten przepis możesz przygotować szybciej z naszymi Babeczkami nic do dodania.

Babeczki mango - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Babeczki mangoBabeczki mango

Babeczki to świetny sposób na słodkie przekąski, które idealnie sprawdzą się na przyjęciach lub jako poobiedni deser. Tym razem przygotuj muffinki o smaku mango według poniższego przepisu. Rozpocznij od starannego wymieszania wszystkich składników. Na początek utrzyj miękką kostkę do pieczenia z cukrem na gładką masę. Dodawaj stopniowo po jednym jajku, a kiedy się skończą, naprzemiennie wsypuj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko kokosowe i likier. Tak przygotowane ciasto umieść w papilotkach ułożonych w formie do muffinek, piecz w dobrze nagrzanym piekarniku i wystudź, kiedy już będą gotowe. W międzyczasie upraż na suchej patelni chipsy kokosowe. Z kolei owoc mango obierz ze skóry, pokrój na kawałki i zmiksuj na purée. Dodaj go do miękkiej kostki do pieczenia utartej z cukrem pudrem i twarożkiem. Krem przełóż do specjalnego rękawa cukierniczego i umieść jego porcję na każdym z mini wypieków. Babeczki udekoruj dodatkowo pozostałymi kawałkami mango i kokosowymi chipsami. Mamy nadzieję, że pieczenie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.