Babeczki mango

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

51

227 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

549 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1045 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

125 gramów

100 gramów

2 sztuki

150 gramów

2 łyżeczki

75 mililitrów

3 łyżki

wierzch:

200 gramów

250 gramów

50 gramów

1 sztuka

15 gramów

szybciej przygotujesz z:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miękką Kasię utrzyj z cukrem na puch. Ciągle ucierając dodawaj po jednym jajku.

Babeczki mango - Krok 1

Krok 2

Następnie dodawaj na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko kokosowe i likier.

Babeczki mango - Krok 2

Krok 3

Formę do muffinek wyłóż papilotkami. Ciasto przełóż do papilotek, wstaw do nagrzanego do 180° C piekarnika i piecz około 20 minut. Wystudź w otwartym piekarniku.

Babeczki mango - Krok 3

Krok 4

Chipsy kokosowe lekko upraż na suchej patelni. Mango obierz, połowę pokrój na kawałki i zmiksuj na puree.

Babeczki mango - Krok 4

Krok 5

Miękką Kasię Ekstra utrzyj z cukrem pudrem i twarożkiem. Następnie dodawaj po łyżeczce przetarte przez sito mango (100 g) i delikatnie mieszaj.

Babeczki mango - Krok 5

Krok 6

Otrzymany krem przełóż do worka cukierniczego i wyciśnij na babeczki kremowe rozetki. Udekoruj kostkami pozostałego mango i kokosowymi chipsami.

Babeczki mango - Krok 6

Krok 7

Ten przepis możesz przygotować szybciej z naszymi Babeczkami nic do dodania.

Babeczki mango - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babeczki borówkowe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Babeczki mangoBabeczki mango

Babeczki to świetny sposób na słodkie przekąski, które idealnie sprawdzą się na przyjęciach lub jako poobiedni deser. Tym razem przygotuj muffinki o smaku mango według poniższego przepisu. Rozpocznij od starannego wymieszania wszystkich składników. Na początek utrzyj miękką kostkę do pieczenia z cukrem na gładką masę. Dodawaj stopniowo po jednym jajku, a kiedy się skończą, naprzemiennie wsypuj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko kokosowe i likier. Tak przygotowane ciasto umieść w papilotkach ułożonych w formie do muffinek, piecz w dobrze nagrzanym piekarniku i wystudź, kiedy już będą gotowe. W międzyczasie upraż na suchej patelni chipsy kokosowe. Z kolei owoc mango obierz ze skóry, pokrój na kawałki i zmiksuj na purée. Dodaj go do miękkiej kostki do pieczenia utartej z cukrem pudrem i twarożkiem. Krem przełóż do specjalnego rękawa cukierniczego i umieść jego porcję na każdym z mini wypieków. Babeczki udekoruj dodatkowo pozostałymi kawałkami mango i kokosowymi chipsami. Mamy nadzieję, że pieczenie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.