Babeczki mango

- Krok 1Miękką Kasię utrzyj z cukrem na puch. Ciągle ucierając dodawaj po jednym jajku.
- Krok 2Następnie dodawaj na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko kokosowe i likier.
- Krok 3Formę do muffinek wyłóż papilotkami. Ciasto przełóż do papilotek, wstaw do nagrzanego do 180° C piekarnika i piecz około 20 minut. Wystudź w otwartym piekarniku.
- Krok 4Chipsy kokosowe lekko upraż na suchej patelni. Mango obierz, połowę pokrój na kawałki i zmiksuj na puree.
- Krok 5Miękką Kasię Ekstra utrzyj z cukrem pudrem i twarożkiem. Następnie dodawaj po łyżeczce przetarte przez sito mango (100 g) i delikatnie mieszaj.
- Krok 6Otrzymany krem przełóż do worka cukierniczego i wyciśnij na babeczki kremowe rozetki. Udekoruj kostkami pozostałego mango i kokosowymi chipsami.
- Krok 7Ten przepis możesz przygotować szybciej z naszymi Babeczkami nic do dodania.

Babeczki to świetny sposób na słodkie przekąski, które idealnie sprawdzą się na przyjęciach lub jako poobiedni deser. Tym razem przygotuj muffinki o smaku mango według poniższego przepisu. Rozpocznij od starannego wymieszania wszystkich składników. Na początek utrzyj miękką kostkę do pieczenia z cukrem na gładką masę. Dodawaj stopniowo po jednym jajku, a kiedy się skończą, naprzemiennie wsypuj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko kokosowe i likier. Tak przygotowane ciasto umieść w papilotkach ułożonych w formie do muffinek, piecz w dobrze nagrzanym piekarniku i wystudź, kiedy już będą gotowe. W międzyczasie upraż na suchej patelni chipsy kokosowe. Z kolei owoc mango obierz ze skóry, pokrój na kawałki i zmiksuj na purée. Dodaj go do miękkiej kostki do pieczenia utartej z cukrem pudrem i twarożkiem. Krem przełóż do specjalnego rękawa cukierniczego i umieść jego porcję na każdym z mini wypieków. Babeczki udekoruj dodatkowo pozostałymi kawałkami mango i kokosowymi chipsami. Mamy nadzieję, że pieczenie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.