BABECZKI OWOCOWE

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

23 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

25 dekagramów

0.5 opakowania

3 łyżki

2 sztuki

krem:

625 mililitrów

2 łyżki

1 opakowanie

4 łyżki

2 opakowania

0.5 opakowania

dekoracja:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni.

Krok 2

Kasię posiekaj, dodaj mąkę, żółtka, cukier i zagnieć ciasto.

Krok 3

Rozwałkuj na cienki placek, wyłóż nim posmarowane tłuszczem foremki do babeczek.

Krok 4

Piec na zloty kolor.

Krok 5

Krem: Ze wszystkich składników ugotować budyń i połączyć go z 1/2 kostki Kasi

Krok 6

Gotowym kremem wypełniać babeczki i dekorować dowolnymi owocami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BABECZKI OWOCOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BABECZKI OWOCOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BABECZKI OWOCOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BABECZKI OWOCOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BABECZKI OWOCOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BABECZKI OWOCOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BABECZKI OWOCOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej