Babka waniliowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Babka waniliowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

7

65 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

101 osób wydrukowało

Pobierz pdf

123 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1.5 szklanki

1 sztuka

5 sztuk

2 łyżeczki

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Całe jajka ubić z cukrem na pulchną masę.

Krok 2

Dodawać do masy wystudzoną Kasię i cukier waniliowy, ciągle miksując.

Krok 3

Na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać.

Krok 4

Wylać do formy babkowej.

Krok 5

Piec 180 stopni przez 45 minut do godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka ucierana
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

średnie

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej