Babka waniliowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka waniliowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

13

heart
65 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

118 osób wydrukowało

Pobierz pdf

137 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1.5 szklanki

1 sztuka

5 sztuk

2 łyżeczki

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Całe jajka ubić z cukrem na pulchną masę.

Krok 2

Dodawać do masy wystudzoną Kasię i cukier waniliowy, ciągle miksując.

Krok 3

Na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać.

Krok 4

Wylać do formy babkowej.

Krok 5

Piec 180 stopni przez 45 minut do godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka waniliowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej