
Składniki
3 szklanki
1.5 szklanki
1 sztuka
5 sztuk
2 łyżeczki
3 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Całe jajka ubić z cukrem na pulchną masę.
Krok 2
Dodawać do masy wystudzoną Kasię i cukier waniliowy, ciągle miksując.
Krok 3
Na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać.
Krok 4
Wylać do formy babkowej.
Krok 5
Piec 180 stopni przez 45 minut do godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej