
Składniki
3 szklanki
1.5 szklanki
1 sztuka
5 sztuk
2 łyżeczki
3 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Całe jajka ubić z cukrem na pulchną masę.
Krok 2
Dodawać do masy wystudzoną Kasię i cukier waniliowy, ciągle miksując.
Krok 3
Na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać.
Krok 4
Wylać do formy babkowej.
Krok 5
Piec 180 stopni przez 45 minut do godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej