
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
2 szklanki
2 łyżki
null
4 łyżki
2 sztuki
100 gramów
null
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule pokrój w plastry , czosnek posiekaj. Obrana marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
Cebulę z marchwią smaż, mieszając przez 10 minut na maśle.
Krok 3
Dołóż do marchwi czosnek, oprósz solą i pieprzem. Duś 3 minuty, ostudź. Wymieszaj z serem i natką.
Krok 4
Z podanych składników na ciasto i 4 łyżek zimnej wody zagnieć ciasto.
Krok 5
Foremki o średnicy 10 cm wysmaruj masłem i wylep częścią ciasta.
Krok 6
Nałóż farsz i przykryj reszta rozwałkowanego ciasta.
Krok 7
Dociśnij brzegi, pozakłuwaj i piecz 30 minut w 220 stopniach.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej