Babki z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babki z czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

2 szklanki

2 łyżki

null

4 łyżki

2 sztuki

100 gramów

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule pokrój w plastry , czosnek posiekaj. Obrana marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Cebulę z marchwią smaż, mieszając przez 10 minut na maśle.

Krok 3

Dołóż do marchwi czosnek, oprósz solą i pieprzem. Duś 3 minuty, ostudź. Wymieszaj z serem i natką.

Krok 4

Z podanych składników na ciasto i 4 łyżek zimnej wody zagnieć ciasto.

Krok 5

Foremki o średnicy 10 cm wysmaruj masłem i wylep częścią ciasta.

Krok 6

Nałóż farsz i przykryj reszta rozwałkowanego ciasta.

Krok 7

Dociśnij brzegi, pozakłuwaj i piecz 30 minut w 220 stopniach.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szparagi z sosem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej