
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
2 szklanki
2 łyżki
null
4 łyżki
2 sztuki
100 gramów
null
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule pokrój w plastry , czosnek posiekaj. Obrana marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
Cebulę z marchwią smaż, mieszając przez 10 minut na maśle.
Krok 3
Dołóż do marchwi czosnek, oprósz solą i pieprzem. Duś 3 minuty, ostudź. Wymieszaj z serem i natką.
Krok 4
Z podanych składników na ciasto i 4 łyżek zimnej wody zagnieć ciasto.
Krok 5
Foremki o średnicy 10 cm wysmaruj masłem i wylep częścią ciasta.
Krok 6
Nałóż farsz i przykryj reszta rozwałkowanego ciasta.
Krok 7
Dociśnij brzegi, pozakłuwaj i piecz 30 minut w 220 stopniach.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























