Banoffee pie - ciasto z masą bananową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banoffee pie - ciasto z masą bananową

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

0.5 szklanki

2 opakowania

null

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

6 łyżek

1 szczypta

0.75 szklanki

null

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw przygotuj ciasto - zmieszaj mąkę z masłem, cukrem i solą i zmiksuj. Dodaj do tego orzechy i zmiksuj jeszcze raz.

Krok 2

Teraz dodaj olejek waniliowy oraz żółtko i miksuj do uzyskania kruszonki.

Krok 3

Wyłóż ją w formie na tartę i odstaw do lodówki na godzinę a potem piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 4

Zrób masę - podgrzej mleko na niewielkim ogniu, aby zgęstniało i stało się złote (mieszając). Wyłącz ogień, dodaj do mleka śmietanę, wanilię oraz rum.

Krok 5

Powstałą masą posmaruj ciasto i przykryj plastrami bananów. Odstaw do lodówki na dwie godziny.

Krok 6

Zmieszaj śmietanę, cukier oraz kawę rozpuszczoną w odrobinie wody a potem wszystko razem ubij.

Krok 7

Ozdób tym ciasto i wstaw do lodówki na parę godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banoffee pie - ciasto z masą bananową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banoffee pie - ciasto z masą bananową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banoffee pie - ciasto z masą bananową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banoffee pie - ciasto z masą bananową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banoffee pie - ciasto z masą bananową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banoffee pie - ciasto z masą bananową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banoffee pie - ciasto z masą bananową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banoffee pie - ciasto z masą bananową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej