
Składniki
null
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
null
500 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bekon dopraw Przyprawą do żeberek Knorr.
Krok 2
Rozpuść masło na patelni, po czym połóż na nim plastry bekonu. *
Krok 3
Pokrój cebulę w niezbyt cienkie talarki i trzymaj na patelni, dopóki się nie zeszkli. Następnie cebulę i bekon przełóż do rondla.
Krok 4
Jabłka obierz, pokrój w grube plastry i dodaj do reszty. Całość duś do momentu, w którym jabłka będą miękkie.
Krok 5
Na koniec posyp drobno posiekanym koprem i pietruszką. Podawaj bekon z kartoflami lub frytkami. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej