Bekon z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bekon z jabłkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

null

500 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bekon dopraw Przyprawą do żeberek Knorr.

Krok 2

Rozpuść masło na patelni, po czym połóż na nim plastry bekonu. *

Krok 3

Pokrój cebulę w niezbyt cienkie talarki i trzymaj na patelni, dopóki się nie zeszkli. Następnie cebulę i bekon przełóż do rondla.

Krok 4

Jabłka obierz, pokrój w grube plastry i dodaj do reszty. Całość duś do momentu, w którym jabłka będą miękkie.

Krok 5

Na koniec posyp drobno posiekanym koprem i pietruszką. Podawaj bekon z kartoflami lub frytkami. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bekon z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bekon z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bekon z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bekon z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bekon z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bekon z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bekon z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bekon z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa zacierkowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej