Biszkopt

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

80

26 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 opakowania

2 szklanki

6 łyżek

6 sztuk

6 łyżek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Jajka ubić i dodawać cukier.

Krok 2

Całość delikatnie wymieszać z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Masa: Mleko zagotować z cukrem i cukrami waniliowymi. Ostudzić.

Krok 4

Miękką Kasię utrzeć na puch.

Krok 5

Wsypać mleko w proszku.

Krok 6

Wylać na upieczony biszkopt.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Smerfetka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - BiszkoptBiszkopt

Jeśli szukasz inspiracji na smaczny deser, przepis na biszkopt będzie dla Ciebie dobrym rozwiązaniem. Ten jeden z najbardziej uniwersalnych wypieków możesz łączyć z różnymi owocami i galaretkami, podawać z musem truskawkowym, budyniem lub bitą śmietaną. Na jego bazie przygotujesz również swoje ulubione wypieki, np. babeczki czy tort z kremem kokosowym. Choć biszkopt jest prosty w przygotowaniu, należy jednak pamiętać o kilku podstawowych zasadach. Przede wszystkim jajka, których użyjesz powinny mieć temperaturę pokojową (koniecznie wyjmij je wcześniej z lodówki). Ważne jest także, aby mąkę i proszek przed dodaniem do piany przesiać przez sito, a wszystko delikatnie wymieszać mikserem na najniższych obrotach. Po włożeniu biszkoptu do piekarnika zostaw lekko uchylone drzwiczki. W ten sposób zapobiegniesz jego opadnięciu, a przy okazji ułatwi Ci to kontrolę pieczenia – jeśli wykałaczka wbita w środek wyjdzie sucha to znak, że Twoje ciasto jest już gotowe. Sprawdź nasz przepis na biszkopt i upiecz go przy najbliższej okazji. Smacznego!