Biszkopt czekoladowy z cappucino

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

434

87 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null gramów

2 opakowania

0.5 litra

25 dekagramów

25 dekagramów

2 łyżeczki

0.6 litra

2 opakowania

25 dekagramów

10 dekagramów

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt w formie 25/40 i ostudzony przekroić na 2 "plastry", następnie oba nasączyć zaparzoną uprzednio kawą.

Krok 2

Budynie ugotować, a następnie zdjąć z ognia i dodać pokruszoną chałwę i tak długo mieszać, aż chałwa całkowicie się "rozpuści" i połączy z budyniem.

Krok 3

Budyń odstawić do ostygnięcia.

Krok 4

W tym czasie do garnuszka włożyć 10 dkg Kasi i roztapiając na ogniu, dodawać krówki i mleko.

Krok 5

Gdy się już wszystko połączy, odstawić do przestudzenia.

Krok 6

Kasię do kremu dokładnie rozetrzeć i dodawać po łyżce zimnego budyniu z chałwą i dodać według uznania kakao.

Krok 7

Na pierwszy blat biszkoptu wyłożyć krem i równo go rozprowadzić.

Krok 8

Położyć na nim drugą część ciasta i docisnąć.

Krok 9

Kremówkę ubić na sztywno i dodać śmietan-fix zmieszany z cukrem waniliowym.

Krok 10

Wyłożyć śmietanę na biszkopt i polać chłodną i gęstą polewą z krówek.

Krok 11

Następnie wstawić na 2-3 godziny do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt czekoladowy z cappucino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt czekoladowy z cappucino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt czekoladowy z cappucino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt czekoladowy z cappucino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt czekoladowy z cappucino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt czekoladowy z cappucino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt czekoladowy z cappucino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ananasowiec
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej