Biszkopt w czekoladzie z kokosem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

361

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szklanka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

4 sztuki

2 łyżeczki

null gramów

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier i po jednym żółtku.

Krok 2

Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia. Kasię rozpuszczamy. Wszystko razem mieszamy delikatnie i wylewamy do formy keksowej. Pieczemy.

Krok 3

Zimne ciasto wyciągamy z formy i polewamy dokładnie polewa czekoladową i posypujemy kokosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt w czekoladzie z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt w czekoladzie z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt w czekoladzie z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt w czekoladzie z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt w czekoladzie z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt w czekoladzie z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt w czekoladzie z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Raffaello
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej