Biszkopt z masą budyniową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biszkopt z masą budyniową

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie biszkoptu: Białka ubić na sztywno następnie dodawać partiami cukier oraz cukier waniliowy. Zmniejszyć obroty miksera do ubitej masy dodawać po jednym żółtku cały czas ubijając, dodawać po łyżce oleju. Dokładnie wymieszać mikserem do rozpuszczenia się cukru. Na koniec do ubitego biszkoptu dodać wymieszane mąki z proszkiem – wymieszać łyżką. Piec w formie 25x40cm wysmarowanej tłuszczem w temp. 190stC ok. 30 min Gdy ciasto się upiecze to boki ciasta będą lekko odchodzić od formy. Natychmiast po wyjęciu z piekarnika ,,rzucić o ziemie”. To znaczy opuścić w brytfance na podłogę lub kuchenkę z ok. 30 cm wysokości. Ciasto się pięknie wyrówna. Zimny przekroić na 2 części.

Krok 2

Przygotowanie masy: Odlać 0,5 szkl mleka i rozmieszać w niej obie mąki. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozrobione w mleku mąki, zagotować. Ostudzić. Zimny budyń utrzeć z masłem na puch.

Krok 3

Przełożenie: Biszkopt – masa budyniowa – biszkopt – masa budyniowa – starta czekolada Ze składników na masę wyszło mi trochę za rzadkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biszkopt z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Raffaello
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej