Biszkopt z masą budyniową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biszkopt z masą budyniową

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie biszkoptu: Białka ubić na sztywno następnie dodawać partiami cukier oraz cukier waniliowy. Zmniejszyć obroty miksera do ubitej masy dodawać po jednym żółtku cały czas ubijając, dodawać po łyżce oleju. Dokładnie wymieszać mikserem do rozpuszczenia się cukru. Na koniec do ubitego biszkoptu dodać wymieszane mąki z proszkiem – wymieszać łyżką. Piec w formie 25x40cm wysmarowanej tłuszczem w temp. 190stC ok. 30 min Gdy ciasto się upiecze to boki ciasta będą lekko odchodzić od formy. Natychmiast po wyjęciu z piekarnika ,,rzucić o ziemie”. To znaczy opuścić w brytfance na podłogę lub kuchenkę z ok. 30 cm wysokości. Ciasto się pięknie wyrówna. Zimny przekroić na 2 części.

Krok 2

Przygotowanie masy: Odlać 0,5 szkl mleka i rozmieszać w niej obie mąki. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozrobione w mleku mąki, zagotować. Ostudzić. Zimny budyń utrzeć z masłem na puch.

Krok 3

Przełożenie: Biszkopt – masa budyniowa – biszkopt – masa budyniowa – starta czekolada Ze składników na masę wyszło mi trochę za rzadkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biszkopt z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto cytrynowe
czas przygotowania
55 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej