Biszkopt z owocami i bitą śmietaną

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

22 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

250 gramów

150 gramów

50 gramów

2 łyżeczki

200 gramów

5 sztuk

2 łyżki

dodatki:

0.5 litra

3 łyżki

2 opakowania

1 opakowanie

1 słoik

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Kasię utrzyj z cukrem, dodając po jednym jajku. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i dwoma łyżkami kakao.

Krok 2

Ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem tortownicy, wstaw do nagrzanego piekarnika i piec w 180 st. C przez 50 min.

Krok 3

BITA ŚMIETANA: śmietanę 30%, 3 łyżki cukru pudru i 2 opakowania śmietanfix połączyć i miksować na najwyższych obrotach ok. 5 min., a gdy będzie bita śmietana już sztywna dodać do niej startą czekoladę i wymieszać łyżką.

Krok 4

Następnie zetrzeć całą czekoladę na tarce na małych oczkach.

Krok 5

Górę biszkoptu odciąć i skruszyć. W biszkopcie wydłubać łyżką biszkopt tak, aby w środku zostało dno biszkoptu i w dziurę biszkoptu poukładać pokrojone brzoskwinie w kostkę, na to wyłożyć bitą śmietanę wymieszaną z czekoladą.

Krok 6

Na górę przykryć biszkoptem pokruszonym wcześniej. Wstawić na godzinkę do lodówki.

1

Opinie o przepisie

  • Magdalena Rudzka

    Magdalena Rudzka, 06.01.2017

    Co to za biszkopt z margaryną, to już nie biszkopt

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej