Bułeczki śniadaniowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułeczki śniadaniowe

Autor: Marlena

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

250 mililitrów

2 sztuki

3.5 szklanki

70 gramów

1 łyżeczka

7 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

make przesiac i dodac wszystkie pozostale skladniki ciasto wyrabiac az skladniki sie polacza przykyc bawelniana sciereczka i odstawic na 15 minut do wyrosniecia

Krok 2

formujemy buleczki i ukladamy na blaszce wylozenej papierem do pieczenia gdy uformujemy byleczki lekko je przygniatamy dlonia przykrywamy sciereczka i zostawiamy na 15 minut zeby buleczki troche urosly

Krok 3

nastepnie smarujemy wierzch bialkiem i pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach na zloty kolor

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułeczki śniadaniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułeczki śniadaniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułeczki śniadaniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułeczki śniadaniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułeczki śniadaniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułeczki śniadaniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułeczki śniadaniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułeczki śniadaniowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej