Bułeczki śniadaniowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułeczki śniadaniowe

Autor: Marlena

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

250 mililitrów

2 sztuki

3.5 szklanki

70 gramów

1 łyżeczka

7 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

make przesiac i dodac wszystkie pozostale skladniki ciasto wyrabiac az skladniki sie polacza przykyc bawelniana sciereczka i odstawic na 15 minut do wyrosniecia

Krok 2

formujemy buleczki i ukladamy na blaszce wylozenej papierem do pieczenia gdy uformujemy byleczki lekko je przygniatamy dlonia przykrywamy sciereczka i zostawiamy na 15 minut zeby buleczki troche urosly

Krok 3

nastepnie smarujemy wierzch bialkiem i pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach na zloty kolor

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułeczki śniadaniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułeczki śniadaniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułeczki śniadaniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułeczki śniadaniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułeczki śniadaniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułeczki śniadaniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułeczki śniadaniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułeczki śniadaniowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej