Bułeczki śniadaniowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułeczki śniadaniowe

Autor: Marlena

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

250 mililitrów

2 sztuki

3.5 szklanki

70 gramów

1 łyżeczka

7 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

make przesiac i dodac wszystkie pozostale skladniki ciasto wyrabiac az skladniki sie polacza przykyc bawelniana sciereczka i odstawic na 15 minut do wyrosniecia

Krok 2

formujemy buleczki i ukladamy na blaszce wylozenej papierem do pieczenia gdy uformujemy byleczki lekko je przygniatamy dlonia przykrywamy sciereczka i zostawiamy na 15 minut zeby buleczki troche urosly

Krok 3

nastepnie smarujemy wierzch bialkiem i pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach na zloty kolor

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułeczki śniadaniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułeczki śniadaniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułeczki śniadaniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułeczki śniadaniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułeczki śniadaniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułeczki śniadaniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułeczki śniadaniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułeczki śniadaniowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
18 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej