Bułki do burgerów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułki do burgerów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

166 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

25 gramów

80 mililitrów

44 gramy

225 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesiej mąkę, żeby bułki były puszyste. Zrób zagłębienie w mące i dodaj ciepłe mleko, cukier, sól, drożdże i olej.

Krok 2

Ugnieć ciasto, przykryj szmatką i odłóż w ciepłe miejsce by wyrosło.

Krok 3

Gdy ciasto podwoi swoją objętość, wyjmij je z miski i ręcznie ugnieć sześć do ośmiu równych bułek.

Krok 4

Namocz pędzelek wodą i przejedź nim po bułkach, posyp sezamem, lub dowolnymi innymi dodatkami. Odstaw je na pół godziny.

Krok 5

Po pół godzinie powinny znów podwoić objętość. Pędzelkiem rozprowadź na ich powierzchni mleko i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180° C.

Krok 6

Piecz pomiędzy ok. 25-35 minut. Wyjmij i smacznego!

przepisy.pl

Dobra rada:

Z tej ilości składników przygotujesz 4 bułki.

4

Opinie o przepisie

  • Magda

    Magda , 16.04.2021

    Czy z drożdży należy przygotować zaczyn czy dodać drożdże bezpośrednio do mąki?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Artur Gierszewski

    Artur Gierszewski , 21.08.2017

    ja te bułki kocham

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Kieziorek

    Michał Kieziorek , 07.04.2017

    Wyszło osiem sztuk :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułki do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułki do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułki do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułki do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułki do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułki do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułki do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułki do burgerów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bułki do burgerówBułki do burgerów

Idealna bułka powinna być lekka i puszysta, by przejąć smaki nad i pod nią. Nie wolno również zapominać, że bułka musi być uzupełnieniem tego, co ma w środku. Musi być smaczna, ale nie może przyćmić wspaniałych połączeń smakowych w środku! Oto, jak przyrządzić „zwykłą bułkę”.