Bundz z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bundz z grilla

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 łyżka

1 łyżka

4 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bundz to taki owczy serek, ale nie oscypek, bo nie solony i nie wędzony. Można go kupić w górach, ale od jakiegoś czasu także w dobrych delikatesach. Niesamowity jest BUNDZ Z GRILLA, zwłaszcza, jeśli nie możesz już patrzyć na kolejne porcje karkówki czy kiełbasy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bundz z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bundz z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bundz z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bundz z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bundz z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bundz z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bundz z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bundz z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Tort Sachera
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej