Chrupiące, czekoladowe kulki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące, czekoladowe kulki

Autor: Oliwcia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

5-6 łyżek chrupek Cornflakes rozgnieć łyżką na drobniejsze.

Krok 2

4 łyżki Nutelli dodaj do miski z chrupkami.

Krok 3

Zmieszaj te składniki razem i zrób z nich kulki. (Powinno wyść około 16 kulek)

Krok 4

Włóż zrobione kulki na około 1,5 godz. do lodówki.

Krok 5

Wyciągnij kulki i... SMACZNEGO!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące, czekoladowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące, czekoladowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące, czekoladowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące, czekoladowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące, czekoladowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące, czekoladowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące, czekoladowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące, czekoladowe kulki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej