
Składniki
4 łyżki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
5-6 łyżek chrupek Cornflakes rozgnieć łyżką na drobniejsze.
Krok 2
4 łyżki Nutelli dodaj do miski z chrupkami.
Krok 3
Zmieszaj te składniki razem i zrób z nich kulki. (Powinno wyść około 16 kulek)
Krok 4
Włóż zrobione kulki na około 1,5 godz. do lodówki.
Krok 5
Wyciągnij kulki i... SMACZNEGO!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej