Chrupiące, czekoladowe kulki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące, czekoladowe kulki

Autor: Oliwcia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

5-6 łyżek chrupek Cornflakes rozgnieć łyżką na drobniejsze.

Krok 2

4 łyżki Nutelli dodaj do miski z chrupkami.

Krok 3

Zmieszaj te składniki razem i zrób z nich kulki. (Powinno wyść około 16 kulek)

Krok 4

Włóż zrobione kulki na około 1,5 godz. do lodówki.

Krok 5

Wyciągnij kulki i... SMACZNEGO!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące, czekoladowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące, czekoladowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące, czekoladowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące, czekoladowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące, czekoladowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące, czekoladowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące, czekoladowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące, czekoladowe kulki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej