
Składniki
1 sztuka
null
null
4 łyżki
6 sztuk
null
100 gramów
500 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
0.5 szklanki
1 kilogram
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mięsa mielonego dodaj poszatkowaną kapustę, drobno posiekaną cebulę, jajka, starty ser.
Krok 2
Ryż ugotuj i wraz z czosnkiem przeciśnij przez praskę. Wymieszaj i dopraw.
Krok 3
Z tej masy formuj kulki i obtocz je w bułce tartej i usmaż.
Krok 4
Kostki rosołowe Knorr zagotuj w 2 litrach wody, dodaj ketchup, koncentrat i gotuj 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej