Meksykańskie gołąbki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie gołąbki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

4 łyżki

6 sztuk

null

100 gramów

500 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 kilogram

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mięsa mielonego dodaj poszatkowaną kapustę, drobno posiekaną cebulę, jajka, starty ser.

Krok 2

Ryż ugotuj i wraz z czosnkiem przeciśnij przez praskę. Wymieszaj i dopraw.

Krok 3

Z tej masy formuj kulki i obtocz je w bułce tartej i usmaż.

Krok 4

Kostki rosołowe Knorr zagotuj w 2 litrach wody, dodaj ketchup, koncentrat i gotuj 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej