Meksykańskie gołąbki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie gołąbki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

4 łyżki

6 sztuk

null

100 gramów

500 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 kilogram

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mięsa mielonego dodaj poszatkowaną kapustę, drobno posiekaną cebulę, jajka, starty ser.

Krok 2

Ryż ugotuj i wraz z czosnkiem przeciśnij przez praskę. Wymieszaj i dopraw.

Krok 3

Z tej masy formuj kulki i obtocz je w bułce tartej i usmaż.

Krok 4

Kostki rosołowe Knorr zagotuj w 2 litrach wody, dodaj ketchup, koncentrat i gotuj 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Banoffee pie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej