
Składniki
1 sztuka
null
null
4 łyżki
6 sztuk
null
100 gramów
500 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
0.5 szklanki
1 kilogram
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mięsa mielonego dodaj poszatkowaną kapustę, drobno posiekaną cebulę, jajka, starty ser.
Krok 2
Ryż ugotuj i wraz z czosnkiem przeciśnij przez praskę. Wymieszaj i dopraw.
Krok 3
Z tej masy formuj kulki i obtocz je w bułce tartej i usmaż.
Krok 4
Kostki rosołowe Knorr zagotuj w 2 litrach wody, dodaj ketchup, koncentrat i gotuj 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























