Meksykańskie gołąbki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie gołąbki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

4 łyżki

6 sztuk

null

100 gramów

500 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 kilogram

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mięsa mielonego dodaj poszatkowaną kapustę, drobno posiekaną cebulę, jajka, starty ser.

Krok 2

Ryż ugotuj i wraz z czosnkiem przeciśnij przez praskę. Wymieszaj i dopraw.

Krok 3

Z tej masy formuj kulki i obtocz je w bułce tartej i usmaż.

Krok 4

Kostki rosołowe Knorr zagotuj w 2 litrach wody, dodaj ketchup, koncentrat i gotuj 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej