Składniki
1 sztuka
null
null
4 łyżki
6 sztuk
null
100 gramów
500 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
0.5 szklanki
1 kilogram
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mięsa mielonego dodaj poszatkowaną kapustę, drobno posiekaną cebulę, jajka, starty ser.
Krok 2
Ryż ugotuj i wraz z czosnkiem przeciśnij przez praskę. Wymieszaj i dopraw.
Krok 3
Z tej masy formuj kulki i obtocz je w bułce tartej i usmaż.
Krok 4
Kostki rosołowe Knorr zagotuj w 2 litrach wody, dodaj ketchup, koncentrat i gotuj 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej