Kurczak z jalapeno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z jalapeno

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

5 łyżek

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

4 sztuki

1.5 kilograma

null

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki sosu zmiksuj w malakserze na jednolitą masę.

Krok 2

Kurczaka umyj, osusz i podziel na kawałki.

Krok 3

Kawałki włóż do dużej torebki foliowej, wlej sos, torebkę szczelnie zamknij. Potrząsaj nią przez kilka chwil, by sos dokładnie pokrył całe mięso. Torebkę włóż do lodówki na kilka godzin.

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem.

Krok 5

Włóż do niego kurczaka i polej pozostałym sosem. Przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50-60 minut.

Krok 6

Na 10 minut przed końcem pieczenia odkryj naczynie. Serwuj z białym pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ciastka z kleiku ryżowego
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej