Kurczak z jalapeno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z jalapeno

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

5 łyżek

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

4 sztuki

1.5 kilograma

null

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki sosu zmiksuj w malakserze na jednolitą masę.

Krok 2

Kurczaka umyj, osusz i podziel na kawałki.

Krok 3

Kawałki włóż do dużej torebki foliowej, wlej sos, torebkę szczelnie zamknij. Potrząsaj nią przez kilka chwil, by sos dokładnie pokrył całe mięso. Torebkę włóż do lodówki na kilka godzin.

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem.

Krok 5

Włóż do niego kurczaka i polej pozostałym sosem. Przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50-60 minut.

Krok 6

Na 10 minut przed końcem pieczenia odkryj naczynie. Serwuj z białym pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z jalapeno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej