Chrupiące roślinne burgery z fetą i surówką - przepis | Przepisy.pl pixel

Chrupiące roślinne burgery z fetą i surówką

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

2 sztuki

2 sztuki

100 gramów

200 gramów

2 sztuki

1 łyżka

4 łyżki

1 łyżka

100 gramów

1 opakowanie

50 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj miskę z wodą i lodem. Pokrój cebule dymki z długości na trzy części, a następnie pokrój je wzdłuż na bardzo cienkie paski. Pokrój marchewki na długie wstążki za pomocą obieraczki do warzyw. Warzywa umieść w misce z lodem.

Krok 2

Końcówki zielonych szparagów i różyczki z brokułu sparz w gotującej się wodzie z solą przez około przez 1 minutę. Dodaj je do miski z lodowatą wodą z marchewką i dymką.

Krok 3

Jedną pomarańczę obierz ze skóry, wytnij z niej segmenty. Z drugiej pomarańczy wyciśnij sok. W małej misce wymieszaj musztardę, 4 łyżki oliwy z oliwek, sok pomarańczowy i koperek. Całość dopraw solą i pieprzem do smaku.

Krok 4

Usmaż Crispy Chic Burger The Vegetarian Butcher zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gotowe burgery ułóż na talerzu.

Krok 5

Marchew, dymkę, brokuły, szparagi i segmenty pomarańczy wymieszaj z sosem, umieść na wierzchu burgerów. Oprósz całość pokruszoną wegańską alternatywą dla fety i migdałami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące roślinne burgery z fetą i surówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące roślinne burgery z fetą i surówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące roślinne burgery z fetą i surówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące roślinne burgery z fetą i surówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące roślinne burgery z fetą i surówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące roślinne burgery z fetą i surówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące roślinne burgery z fetą i surówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące roślinne burgery z fetą i surówką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej