Chrupiące roślinne burgery z frytkami i sałatką - przepis | Przepisy.pl pixel

Chrupiące roślinne burgery z frytkami i sałatką

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

750 gramów

5 sztuk

0.5 łyżeczki

1 sztuka

4 łyżki

150 gramów

1 sztuka

150 gramów

50 gramów

2 łyżeczki

8 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamarynuj krążki czerwonej cebuli w occie.

Krok 2

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Blachę piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Ziemniaki pokrój w frytki (bez obierania ). Skrop oliwą, dopraw tymiankiem, solą morską i pieprzem do smaku. Całość piecz w piekarniku przez 45 minut, mieszając ziemniaki co jakiś czas.

Krok 3

Fasolę oczyść odcinając końcówki, ugotuj ją w osolonej wodzie przez 8 minut. Opłucz w durszlaku pod zimną bieżącą wodą. Sałatę umyj i osusz, liście porwij na mniejsze kawałki. Pomidory przekrój na pół, ogórki pokrój w plastry. Marynowaną cebule wyjmij z zalewy octowej.

Krok 4

Przygotuj dressing mieszając ze sobą ocet, musztardę, syrop z agawy i oliwę z oliwek. Całość dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Sałatę wymieszaj z marynowaną cebulą, pomidorami, ogórkiem, fasolką szparagową i dresingiem.

Krok 6

Rozgrzej 2 łyżki oleju na patelni i usmaż Crispy Chic Burger The Vegetarian Butcher przez 6-8 minut z obu stron. Gotowe burgery podawaj z sałatką i pieczonymi ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące roślinne burgery z frytkami i sałatką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące roślinne burgery z frytkami i sałatką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące roślinne burgery z frytkami i sałatką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące roślinne burgery z frytkami i sałatką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące roślinne burgery z frytkami i sałatką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące roślinne burgery z frytkami i sałatką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące roślinne burgery z frytkami i sałatką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące roślinne burgery z frytkami i sałatką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej