Chrupiące roślinne burgery z frytkami i sałatką
NOWY PRZEPIS
łatwe
0 osób zapisało

Składniki
2 opakowania
750 gramów
5 sztuk
0.5 łyżeczki
1 sztuka
4 łyżki
150 gramów
1 sztuka
150 gramów
50 gramów
2 łyżeczki
8 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zamarynuj krążki czerwonej cebuli w occie.
Krok 2
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Blachę piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Ziemniaki pokrój w frytki (bez obierania ). Skrop oliwą, dopraw tymiankiem, solą morską i pieprzem do smaku. Całość piecz w piekarniku przez 45 minut, mieszając ziemniaki co jakiś czas.
Krok 3
Fasolę oczyść odcinając końcówki, ugotuj ją w osolonej wodzie przez 8 minut. Opłucz w durszlaku pod zimną bieżącą wodą. Sałatę umyj i osusz, liście porwij na mniejsze kawałki. Pomidory przekrój na pół, ogórki pokrój w plastry. Marynowaną cebule wyjmij z zalewy octowej.
Krok 4
Przygotuj dressing mieszając ze sobą ocet, musztardę, syrop z agawy i oliwę z oliwek. Całość dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Sałatę wymieszaj z marynowaną cebulą, pomidorami, ogórkiem, fasolką szparagową i dresingiem.
Krok 6
Rozgrzej 2 łyżki oleju na patelni i usmaż Crispy Chic Burger The Vegetarian Butcher przez 6-8 minut z obu stron. Gotowe burgery podawaj z sałatką i pieczonymi ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Crispy Chic Burger The Vegetarian Butcher
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej