Wegański makaron z serem z roślinnym kotletem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegański makaron z serem z roślinnym kotletem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

360 gramów

80 gramów

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

300 gramów

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i pokrój w kostkę ziemniaki, marchewki i szalotki. Wrzuć je do garnka z wrzącą wodą razem z orzechami nerkowca i kostką bulionową. Gotuj przez 15 minut, aż wszystko będzie miękkie.

Krok 2

W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 3

Odcedź warzywa i orzechy nerkowca, zachowując 150 ml wody z gotowania.

Krok 4

Obierz czosnek i pokrój w kostkę. Odcedzone warzywa, orzechy, czosnek, przyprawy, płatki drożdżowe, musztardę i kurkumę umieść w blenderze i zalej wodą z gotowania warzyw. Blenduj do uzyskania gładkiej konsystencji. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

W międzyczasie rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni i smaż roślinne kotlety przez 2-3 minuty z każdej strony na złoty kolor. Pokrój roślinne kotlety w paski.

Krok 6

W rondelku rozgrzej pozostały olej, na małym ogniu przez 5 minut smaż w nim jarmuż, dopraw solą i pieprzem. Dodaj makaron do jarmużu. Polej sosem i podgrzej. Podawaj wegański makaron z serem z plastrami roślinnych kotletów położonymi na wierzchu dania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegański makaron z serem z roślinnym kotletem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegański makaron z serem z roślinnym kotletem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegański makaron z serem z roślinnym kotletem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegański makaron z serem z roślinnym kotletem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegański makaron z serem z roślinnym kotletem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegański makaron z serem z roślinnym kotletem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegański makaron z serem z roślinnym kotletem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegański makaron z serem z roślinnym kotletem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej