PLACEK MAKOWY MAMY przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PLACEK MAKOWY MAMY

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

15 dekagramów

2 sztuki

1 szczypta

50 dekagramów

250 dekagramów

15 dekagramów

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ROBIMY CIASTO KRUCHE

Krok 2

NA CIASTO WYKŁADAMY PRZYGOTOWANY MAK. PIECZEMY.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PLACEK MAKOWY MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PLACEK MAKOWY MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PLACEK MAKOWY MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PLACEK MAKOWY MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PLACEK MAKOWY MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PLACEK MAKOWY MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PLACEK MAKOWY MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PLACEK MAKOWY MAMY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Grillowane kalmary - VIDEO
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej