PLACEK MAKOWY MAMY przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PLACEK MAKOWY MAMY

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

15 dekagramów

2 sztuki

1 szczypta

50 dekagramów

250 dekagramów

15 dekagramów

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ROBIMY CIASTO KRUCHE

Krok 2

NA CIASTO WYKŁADAMY PRZYGOTOWANY MAK. PIECZEMY.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PLACEK MAKOWY MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PLACEK MAKOWY MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PLACEK MAKOWY MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PLACEK MAKOWY MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PLACEK MAKOWY MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PLACEK MAKOWY MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PLACEK MAKOWY MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PLACEK MAKOWY MAMY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej