PLACEK MAKOWY MAMY przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PLACEK MAKOWY MAMY

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

15 dekagramów

2 sztuki

1 szczypta

50 dekagramów

250 dekagramów

15 dekagramów

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ROBIMY CIASTO KRUCHE

Krok 2

NA CIASTO WYKŁADAMY PRZYGOTOWANY MAK. PIECZEMY.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PLACEK MAKOWY MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PLACEK MAKOWY MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PLACEK MAKOWY MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PLACEK MAKOWY MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PLACEK MAKOWY MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PLACEK MAKOWY MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PLACEK MAKOWY MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PLACEK MAKOWY MAMY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej