
Składniki
1 opakowanie
15 dekagramów
2 sztuki
1 szczypta
50 dekagramów
250 dekagramów
15 dekagramów
4 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
ROBIMY CIASTO KRUCHE
Krok 2
NA CIASTO WYKŁADAMY PRZYGOTOWANY MAK. PIECZEMY.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej