
Składniki
2 kilogramy
2.5 kilograma
0.8 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mak biały mielimy na sucho trzy razy
Krok 2
0,250 g cukru i 0,300g. ubijamy na piane
Krok 3
Pozostałe składniki mieszamy na jednolita mase za do rozpuszczenia cukru.
Krok 4
na koniec dodajemy ubite z cukrem bialko i mieszamy.
Krok 5
Szprycujemy masę na blaszki wyłożone pergaminem, w okrągłe herbatniki o śr, 3 cm
Krok 6
Pieczemy 190*C -15 min na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej