
Składniki
2 kilogramy
2.5 kilograma
0.8 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mak biały mielimy na sucho trzy razy
Krok 2
0,250 g cukru i 0,300g. ubijamy na piane
Krok 3
Pozostałe składniki mieszamy na jednolita mase za do rozpuszczenia cukru.
Krok 4
na koniec dodajemy ubite z cukrem bialko i mieszamy.
Krok 5
Szprycujemy masę na blaszki wyłożone pergaminem, w okrągłe herbatniki o śr, 3 cm
Krok 6
Pieczemy 190*C -15 min na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej