
Składniki
2 kilogramy
2.5 kilograma
0.8 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mak biały mielimy na sucho trzy razy
Krok 2
0,250 g cukru i 0,300g. ubijamy na piane
Krok 3
Pozostałe składniki mieszamy na jednolita mase za do rozpuszczenia cukru.
Krok 4
na koniec dodajemy ubite z cukrem bialko i mieszamy.
Krok 5
Szprycujemy masę na blaszki wyłożone pergaminem, w okrągłe herbatniki o śr, 3 cm
Krok 6
Pieczemy 190*C -15 min na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej