Makaroniki z Białego Maku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Makaroniki z Białego Maku

Autor: Sebastian Siatkowski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

2.5 kilograma

0.8 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mak biały mielimy na sucho trzy razy

Krok 2

0,250 g cukru i 0,300g. ubijamy na piane

Krok 3

Pozostałe składniki mieszamy na jednolita mase za do rozpuszczenia cukru.

Krok 4

na koniec dodajemy ubite z cukrem bialko i mieszamy.

Krok 5

Szprycujemy masę na blaszki wyłożone pergaminem, w okrągłe herbatniki o śr, 3 cm

Krok 6

Pieczemy 190*C -15 min na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaroniki z Białego Maku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaroniki z Białego Maku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaroniki z Białego Maku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaroniki z Białego Maku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaroniki z Białego Maku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaroniki z Białego Maku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaroniki z Białego Maku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej