Zapiekanka z roślinnego a'la kurczaka
NOWY PRZEPIS
łatwe
13 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
3 sztuki
750 gramów
0.5 łyżeczki
320 gramów
1 łyżeczka
100 gramów
1 garść
100 gramów
100 mililitrów
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 200*C . Ziemniaki wymieszaj z oliwą, kawałkami tymianku i posiekanym czosnkiem. Oprósz solą. Umieść w naczyniu żaroodpornym. Piecz około 20 minut mieszając ziemniaki co jakiś czas.
Krok 2
Na rozgrzanej na patelni oliwie podsmaż kawałki warzywnego kurczaka razem z czerwoną cebulą . Całość dopraw do smaku przyprawą Knorr.
Krok 3
Drobno posiekaj pietruszkę, (zostaw kilka listków do dekoracji) rozmaryn i daktyle. Wszystko razem połącz z orzechami włoskimi i czosnkiem.
Krok 4
Masę daktylową wymieszaj z podsmażonymi kawałkami roślinnego a'la kurczaka, dołóż do pieczonych ziemniaków. Wszystko razem piecz kolejne 20 minut aż ziemniaki zrobią się miękkie.
Krok 5
Danie przełóż na półmisek posyp z wierzchu ziarnem granatu, udekoruj listkami pietruszki. Podawaj z gotowym sosem sweet chili.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa pikantna grubo mielona Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej